Turvallisuus- ja koulutuspäivä 31.3.

12.2.2019 Koulutus Liitto

Melonta- ja Soutuliitto järjestää yhdessä Tukesin (Turvallisuus- ja kemikaalivirasto) turvallisuuskoulutuksen melonta- ja soutuseuroille sekä tapahtumajärjestäjille Sporttitalossa, Helsingin Pitäjänmäessä 31.3.2019.

Melonta- ja Soutuliitto järjestää yhdessä Tukesin (Turvallisuus- ja kemikaalivirasto) turvallisuuskoulutuksen melonta- ja soutuseuroille sekä tapahtumajärjestäjille Sporttitalossa, Helsingin Pitäjänmäessä 31.3.2019.

Ennen turvallisuuskoulutusta melonnan kouluttajat, taitokokeiden vastaanottajat ja muut koulutuksesta kiinnostuneet kokoontuvat koulutustapaamiseen. Pääaiheena on Meloja-taitokokeiden uudet arviointiohjeet.

                      

Aikataulu

su. 31.3.
9.30-11.15
Meloja- taitokokeiden uudet arviointiohjeet 
Melonnan koulutuksen ajankohtaiset asiat
– Koulutusmäärät, taitokoemäärät, palautteita ja havaintoja
– Lasten ja nuorten melontakoulu-konseptin kuulumiset
– Retki- ja virkistysjaoston kuulumiset (Jaosto on aloittanut toimintansa v. 2019 alussa) 
– Avokanoottimelonnan teematapahtuma 30.8.-1.9.2019 Nuuksio, Espoo
– Uusi vesiliikennelaki, SUP -melonnan turvallisuusohje
– melonnan turvallisuusohje, soututapahtuman turvallisuusohje
(melontakouluttajat, taitokokeiden vastaanottajat, melonnan koulutuksesta kiinnostuneet)

Meloja -taitokokeiden uudet arviointiohjeet
EPP -yhteisössä on muutettu taitokokeiden arviointikäytäntöä. Uudet ohjeet astuvat voimaan kauden alussa. Jotta uudet ohjeet saadaan sujuvasti käyttöön, on erittäin tärkeää, että kaikki taitokokeiden vastaanottajat saapuvat paikalle. 
 

11.15-12 Lounas 
Paikalliset ravintolat eivät ole auki, joten suosittelemme omia eväitä. Yhteistilauksena on mahdollista tilata myös esim. pizzaa.

12-15.00       
Tukesin turvallisuustyöpaja 
– Seuran ulkopuolisille järjestettävä toiminta – lait, vastuut ja velvoitteet, 
– Turvallisuusajatteu, 
– Riskianalyysi ja turvallisuusasiakirjat
(melontaseurat, soutuseurat)  

 

Tukes turvallisuustyöpaja

Turvallisuuskoulutuksessa keskitytään erityisesti seurojen ulkopuolisille järjestettävään toimintaan. Seurat järjestävät ei jäsenille monenlaista toimintaa: lajitutustumisia, alkeiskursseja, tyhy -päiviä yrityksille, elämyspalveluja polttariporukoille, kaluston vuokrausta, retkiä ja kuntotapahtumia. Ulkopuolisille järjestettävä toiminta on tarkemmin säänneltyä, kuin seuran jäsentoiminta. 

Koulutuksessa käydään läpi toimintaan vaikuttava lainsäädäntö ja toimintaa ohjaavat viranomaistahot sekä toiminnan toteuttajan vastuut ja velvollisuudet. Paneudumme syvällisemmin turvallisen toiminnan taustalla oleviin rakenteisiin ja turvallisuusajatteluun. Teemme Tukesin kouluttajien johdolla tyypillisimpiin toimintoihin riskianalyysin ja mietimme, mitkä tekivät vaikuttavat toiminnan turvallisuuteen.

Koulutus sopii sekä melonta- että soutuseuroille. Erityisen suositeltava se on Tähtiseura -laatuseuraohjelmassa mukana oleville sekä seuroille, joilla on ulkopuolisille järjestettävää toimintaa.

Tukesin kouluttajina toimivat Hannu Väärälä ja Janne Niemelä

 

Hinta ja ilmoittautuminen

Koulutus maksaa 45€ / hlö, sis. kahvin. Koulutukseen mahtuu 30 henkilöä. Ilmoittautumiset 14.3. mennessä. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.     
Ilmoittautumislinkki                 

Kouluttajien ja taitokokeiden vastaanottajien on mahdollista osallistua aamun koulutustapaamiseen myös ilman, että osallistuu turvallisuustyöpajaan. Ilmoittautumiset pelkkään koulutustapaamiseen sähköpostilla: kai.lindqvist@smsl.fi