Ven ja Karppinen valmiina soudun MM-kilpailuihin Linzissä

24.8.2019 Kilpailu Soutu Yleinen

Kuva: Balint Czucz
Kuva: Balint Czucz
Kuva: Balint Czucz
Kuva: Balint Czucz

Robert Ven ja Eeva Karppinen ovat valmiina aloittamaan urakkansa soudun MM-kilpailuissa Itävallan Linzissä sunnuntaina. MM-kilpailuissa jaetaan myös ensimmäiset olympiamaapaikat Tokioon.

Ven aloitti kauden mainiosti ja on pitkän kauden loppupuolellakin hyvässä vireessä MM-kisoja ajatellen. Heinäkuun puolivälissä olleen Rotterdamin maailmancupin jälkeen hän sai hyvän parin viikon määräpainotteisen harjoitusjakson.

–  SM-kisat meni tosi hyvin, se toi luottamusta, hyvillä fiiliksillä MM-kilpailuun lähtevä Ven sanoi.

Hän on saanut harjoitella terveenä, ainoana pienenä haasteena on ollut hieman selkävaivaa.

– Ei siinä mitään isompaa ole. Se menee vähän lukkoon ja säteilee jalkahermoon. Kun osteopaatti saa sen auki, oikeastaan samantien helpottaa. Luottavaisin mielin ja hyvillä fiiliksillä olen senkin kanssa, Ven sanoo.

Karppinen sanoo lähtevänsä kilpailuihin ennen kaikkea haastamaan itseään. Hän on kilpaillut muutamat kilpailut Suomessa kesän kahden maailmancupin lisäksi.

– Kausi on tähän mennessä ollut nousujohteinen, ja toivottavasti saan nyt MM-kisoihin parhaimman vireen. Tekniikkaan olen saanut sujuvuutta ja varmuutta. En ole asettanut sijoitustavoitetta vaan olen lähtenyt siitä ajatuksesta, että saan hyvän oman soudun ja annettua kaiken radalle. En tunne, että minulla olisi paineita vaan tuntuu että on mukava lähteä kisaamaan. Viime vuonna en kilpaillut, ja tasan vuosi sitten olin vielä raskaana ja valmistauduin synnytykseen. Tuntuu todella hienolta matkalta, että olen täällä MM-kilpailuissa, Karppinen sanoo.