Polet ja Malinen B-finaalin 6:s MM-Szegedissä, Polet B-finaaliin, Nykänen ja Hakala C-finaaliin

24.8.2019 Yleinen

Pauliina Polet ja Netta Malinen meloivat kajakkikaksikoiden 500 metrillä B-finaalin kuudenneksi MM-Szegedissä. Kajakkiyksiköiden 500 metrillä Polet jäi täpärästi A-finaalipaikasta oltuaan välieränsä neljäs ja kilpailee sunnuntaina B-finaalissa. Sunnuntaina miesten kajakkikaksikoiden 1000 metrin C-finaalissa nähdään Miika Nykänen ja Jeremy Hakala, joiden välierä meni epäonnisesti pieleen jo alussa.

Poletin ja Malisen B-finaaliveto oli onnistunut.

– Aika onnistunut veto, kuten alkuerä ja välieräkin. Varmasti teimme sen mitä oli tänään tehtävissä, Polet sanoi.

– Saimme startinkin nyt paremmin tehtyä kuin alku- ja välierissä, Malinen sanoi tyytyväisenä toivottuun parannukseen.

Polet niukasti ulos A-finaalista

Polet jäi onnistuneella suorituksellaan erän kolmannesta eli viimeisen A-finaalipaikan napanneesta Iso-Britannian Rebeka Simonista 1,26 sekuntia.

– Hyvä veto. Harmittaa kyllä. Eilisen päivän jälkeen ja erän nähdessäni lähdin siitä ajatuksesta, että A-finaali on ainoa vaihtoehto. Mutta siellä mennään kovaa. Tiedän, että jäi muitakin aika kovia nimiä A-finaalista ulos. Huomenna B-finaalissa pitää näyttää, mihin pystyy, Polet sanoi.

Nykänen ja Hakala jäivät välierässään yhdeksänneksi.

– Erittäin pettyneet mietteet. Startissa minulla pyörähti mela kädessä. Veto meni täysin läpi, ja siinä hävisi meiltä parin vedon aikana saatu kaikki vauhti kajakista. Sen tuloksena olimme ihan jojon jatkeena koko 1000 metrin matkan ajan. Tuollaisessa paikassa, kun ruvetaan ratkomaan, ketkä lähtevät finaaliin taistelemaan olympiapaikoista, tuollaisia virheitä ei saisi tapahtua. Tämä on urheilua, ja niitä tulee aina välillä. Jokainen voi kuvitella, mikä se tunnetila tällä hetkellä on, jos tämä on ollut se päivä, mihin on viimeiset kolme vuotta valmistauduttu ja tehty kaikkemme sen eteen, Nykänen sanoi.

Pettymys oli kova myös Hakalalle.

– Ajattelin ennen kisoja, että pystymme varmasti tekemään hyvät suoritukset. Omaan tekemiseen luotto oli kova, olemme kuitenkin pystyneet kesän aikana parantamaan. Tänään tällaista. Huomiselle jää aika paljon näytettävää C-finaaliin, Hakala sanoi.

Sivulan kyynärvarren kiputilan vuoksi nelikkö jätti välieränsä melomatta

Miesten nelikkö (Hakala, Nykänen, Joona Mäntynen ja Otto Sivula) vetäytyi 500 metrin välierästä, koska Sivulaa jo alkuerässä kiusanneen kyynärvarren hermon venähdyksen tilanne ei mahdollistanut kilpailemista. Urheilijan terveystilanne oli sellainen, että mitään riskejä ei haluttu ottaa jatkoa ajatellen.

– Tilanne oli lähtökohtaisesti aika paha, kun kyynärvarren kiputilasta on kyse. Alkuerä oli jo kiikunkaakun, että pystytäänkö vetämään. Sen jälkeen halusimme odottaa tähän päivään asti, jos jotain ihmeitä tapahtuisi, koska alkuerän jälkeen oli yksi välipäivä. Aamun treenin perusteella päätimme näin, ratamelonnan valmennuspäällikkö Petteri Pitkänen sanoi harmissaan.

Vaikka nelikön MM-rupeamasta tuli perjantaina tulleen Sivulan loukkaantumisen jälkeen epäonninen, on kvartetin kehitys kevään maailmancupien jälkeen ollut lupaavaa jatkoa ajatellen.

– Valmistavilla leireillä huono veto oli samaa tasoa kuin Duisburgissa (maailmancupissa keväällä) oli hyvä, Pitkänen kuvaa kesän aikana tullutta kehitystä.