Kaukajärvellä kilpailtiin helteisessä säässä ratamelonnassa

10.8.2020 Yleinen

Viikonlopun aikana kisattiin nuorisomestaruuskisat, 18-vuotiaiden SM-kisat, masters SM:t, Suomen Cupin osakilpailut ja Special Olympics-lähdöt Tampereen Kaukajärvellä. Lisäksi kilpailun tauoilla nähtiin myös maajoukkueen testivetoja nelikolla ja kaksikoilla. Kilpailuissa oli osallistujia kaikkiaan 16 seurasta.

Special Olympics-urheilijat kilpailivat lauantaina 200 ja 500 metrin matkoilla. Naisten voiton vei Tampereen Vihurin Anni Aalto ja miesten sarjan paras oli Jarmo Patana Keski-Pohjanmaan retkimelojista.

Nuorisomestaruuksista kamppailtiin koko viikonloppu. Nähtiin paljon vahvoja suorituksia ja äänekkäitä kannustuksia. Sunnuntaina kisojen päätteeksi selvisi, että Kangasalan melojien joukkue voitti ylivoimaisesti nuorisomestaruuskisojen seuramestaruuden, Canoa tuli toiseksi ja Tampereen Vihuri kolmanneksi.

18-vuotiaissa naisissa Suomen mestaruudet kaikilta matkoilta vei Kangasalan melojien Emma Nieminen ja 18-vuotiaissa miehissä saman seuran Niko Keskinen.

35-vuotiaiden naisten sarjassa 200 metrin ja 5000 metrin voiton vei Pirkkamelojien Merja Suksi. 1000 metrin voiton vei Tampereen Vihurin Tanja Jantunen.

40-vuotiaissa miehissä voittoon ylsi kaikilla matkoilla Tomi Nieminen Pirkkamelojista. 50-vuotiaissa miehissä mestaruudet jakautuivat eri melojien kesken niin, että 500 metrin nopein oli Kari Lehtinen Mikkelin Melojista, 200 metrin nopein Kimmo Kurki Vesisamoilijoista, 1000 metrillä nopein oli Wågenin Frank Liljestrand ja 5000 metriä meloi nopeiten Jyri Lahtinen Helsingin Jyrystä.

60-vuotiaiden 200 metrillä nopein oli Jarmo Hokkanen Mikkelin Melojista. Muut 60-vuotiaiden lähdöt vei nimiinsä Veli Tompuri samasta seurasta. 70-vuotiaiden vahvin kaikilla matkoilla oli Pentti Sahi Ruoveden kanoottipurjehtijoista.