Melonta huomioitu Itä-Helsingin rantareitin palvelukartoituksessa

20.11.2020 Melonta Yleinen

Melonta on huomioitu Itä-Helsingin rantareitin palvelukartoituksessa. 

Rantareitille on hahmoteltu melontakeskusta Roihuvuoreen Porosaareen ja Strömsinlahden alueelle, sekä vesiurheiluvälinevuokraamoja Herttoniemenrantaan, Laajasalon Sarvastoon ja Vuosaaren Rastilaan.

Viime keväästä lähtien ihmiset ovat liikkuneet erityisesti omien asuinalueidensa virkistysalueilla, mikä on tuonut rannoillekin lisää mahdollisia asiakkaita. Helsinki haluaa vastata lisääntyneeseen kysyntään mahdollistamalla uusien palveluiden syntyä, kertoo hankeen asiantuntija Meri Louekari. (Lähde Hki -verkkisivut)

”Esimerkiksi Kippalahteen olisi mahdollista sijoittaa talviuintipaikka ja sauna. Strömsinlahteen melontakeskus ja ruokarekka – Laajasalon Iso-Sarvastoon sopisi puolestaan minigolf-rata. Mobiilin rantasaunan paikka löytyisi Marjaniemen uimarannalta ja pysyvän venehuoltamon ja veneilytarvikekaupan voisi pystyttää Aurinkolahden Mustalahden poukamaan”, kuvailee kartoituksen tiedot koonnut Tomi Sirola. (Lähde Hki -verkkisivut)

Itä-Helsingin rantareitin uusien palveluiden kartoitus on toteutettu osana Helsingin merellistä strategiaa, jonka tavoitteena on kehittää Helsingin merellisyyttä ja merellisiä palveluita.

Aika näyttää, miten kartoituksessa esitetyt ideat toteutuvat. Kaupungin kanssa on käyty neuvotteluja ja Porosaaren melontakeskuksen osalta tilanne vaikuttaa lupaavalta. 

Linkki palvelukartoitukseen