Olympiasoudun kilpailukausi käynnistyi Lappeenrannassa

14.6.2020 Kilpailu Soutu Yleinen

Miesten yksikössä Theodor Kivistö (johtaa) ja Antti Koiranen
Miesten yksikössä Theodor Kivistö (johtaa) ja Antti Koiranen

Toukokuulta kesäkuun toiseen viikonloppuun siirretty Lappeenrannan Kanavasoudut kilpailtiin lauantain ja sunnuntain aikana.

Kilpailu keräsi soutajia ympäri Suomen. Lappeenrannassa kilpailtiin lähes helteisessä kesäkelissä. Lauantain kilpailuformaatissa soutajat pystyivät osallistumaan joko yksiköllä tai kaksikolla karsintoihin, minkä perusteella urheilijat jaettiin finaaleihin. Tällainen formaatti mahdollistaa tasaväkiset kilpailut. Sunnuntaina kilpailtiin yksikkö- ja kaksikkolähdöissä.

– Tunnelmat ovat erittäin tyytyväiset, sää suosi ja nähtiin erittäin hyviä ja tasaväkisiä kilpailuja. Olen erittäin tyytyväinen järjestäjien ja etenkin urheilijoiden ja valmentajien puolesta, sanoo kilpailujen järjestäjiin kuuluva Juhani Julku Lappeenrannan Soutajista.

Miesten matkoilla Tamperelaiset vahvoja

Theodor Kivistö voitti sunnuntaina miesten yksikössä seuratoverinsa Antti Koirasen kolmen sekunnin erolla.

– Aloitusvauhti hirvitti ja matkalla mietti, että miten jaksaa vetää loppuun saakka, mutta onneksi jaksoi maaliin saakka, kommentoi Theodor Kivistö suoritustaan.

Kivistö ja Koiranen soutavat yhdessä kaksikkoa ja olivat nopeimpia soutajia lauantaina käydyssä kilpailussa kaksikolla sekä karsinnassa että finaalissa.

– Lappeenrannassa on aina kiva soutaa ja vaikka vähän tuulisi, niin soutaminen on helppoa ja mukavaa ja mikä tärkeintä, oli todella hyviä kisoja sekä yksikössä että kaksikossa, sanoo Kivistö.

Naisten sarjoissa kovia kamppailuja

Anni Keisanen Jämsänjoen Soutuveikoista oli naisten yksiköllä nopein lauantaina ja hän voitti myös sunnuntaina yksikkölähdön sekä oli mukana voittavassa kaksikossa yhdessä Maiju Kainlaurin kanssa. Lauantain kilpailussa A-juniorien Vilma Kangasmäki Nesteen Soutajista kävi kovan kamppailun samassa sarjassa kilpailevan Takon Stina Dewesin kanssa. Kangasmäki voitti kahden sekunnin erolla Dewesiin. Dewes voitti parinsa Kaisa Nevalaisen kanssa kaksikossa sunnuntaina.

– Hyvät fiilikset, kun pääsee vihdoin kisaamaan. On odotettu koko kevät tätä, että pääsee kunnon vauhtiin, kommentoi Vilma Kangasmäki.

Kesän päätavoitteet syksyssä

Kilpailukausi jatkuu Tampereella kahden viikon kuluttua 27.-28.6. Kansainvälisissä kisoilla. Nuorilla kesän lopulla kilpaillaan PM-kisat sekä EM-kisat. Aikuisilla EM-kisat kilpaillaan lokakuussa.

– Kilpailen seuraavaksi Tampereen kv-kisat ja sen jälkeen pidän lyhyen noin viikon tauon. Kilpailukaudesta tulee todella pitkä, mikäli kaikki menee tavoitteiden mukaan. On saatava treenit kovennettua kohti näyttökisoja ja sitten PM- tai EM-kisoja kohti. Vähän kisoja alle ja sitten nousujohteinen treenikausi kohti loppu kesää, kertoo Theodor Kivistö suunnitelmistaan.

Tästä löydät viikonlopun tulokset.

Liitteet