SM-kisaviikonloppu tarjosi runsaasti startteja ja hyviä vetoja

17.8.2020 Kilpailu Yleinen

Kauden ensimmäinen SM-viikonloppu Lahdessa toi ratamelonnan kotimaisille kärkinimille runsaasti startteja, hyviä vetoja, kovia kilpailuja ja hyvää mieltä siitä, että kilpailukausi ylipäätään on käynnissä.

Sunnuntaina 500 metrin mestareiksi meloivat Jeremy Hakala ja Pauliina Polet, 5000 metrillä Hakala ja Emma Nieminen. Kaksikoissa 500 metrillä mestariksi ylsivät Hakala ja Niko Keskinen, naisissa Netta Malinen ja Olivia Malinen.

Jeremy Hakalan viikonloppuun mahtui lauantaina seitsemän starttia, sunnuntaina neljä.

– Hiton rankka viikonloppu. Lauantaina seitsemän starttia, sunnuntaina neljä. Kokonaiskuva viikonlopusta yllättävän hyvä. Iso plussa. Tasaisen hyviä vetoja, ei yhtään huonoa vetoa tullut, Hakala sanoi.

Tiukat kilpailut maistuivat hänelle:

–  Tosi hyvä, että on tiukkoja kisoja. Varsinkin tänään, kun kilpailtiin reippaaseen vastatuuleen, siinä loppujen lopuksi ratkaisevinta oli, kuka saa pidettyä melonnan ehjimpänä loppuun asti. Tiesin, että se tulee kantamaan, Hakala sanoi.

Pauliina Polet avasi kilpailukautensa.

– Oli kiva viikonloppu, hyviä vetoja. Ekat kisat vähän jännitti, mutta olen yrittänyt nautiskella kisafiiliksestä ja kovaa vetämisestä. Olen treenannut paljon ja tiedän olevani fyysisesti hyvässä kunnossa, Polet sanoi.

Joona Mäntynen oli yksi urakoijista, joka myös sai tuloksellisesti hyviä merkkejä tilanteestaan.

–  Viikonlopusta jäi käteen se, että harjoittelu on tuottanut tulosta varsinkin tuolla 1000 metrin puolella. Paremmin jaksan. Sprinttiominaisuudet ovat kuitenkin vielä säilyneet, ja itselleni tärkeä 200 metriä meni hyvin. Olen saanut perustasoa nostettua, Mäntynen sanoi.

Myös Netta Maliselle jäi viikonlopusta kaiken kaikkiaan hyvä fiilis.

– Ne matkat mihin olin eniten panostanut, 200 ja 500, menivät odotusten mukaisesti. 500 metrillä hopea jäi harmittamaan, mutta se oli vetona hyvä. 200 metrillä tein ennätyksen ja voitin, se oli tosi hyvä. On ollut tosi kiva kisata.

Nuoremmasta kaartista iloisesti yllättyi Eetu Kolehmainen.

– Tosi hyvä fiilis viikonlopusta, parempi mitä osasin odottaa. 200 metrillä oli startin kanssa vähän ongelmia. On aina hyvä, että pystyy antamaan vanhemmille vähän vastusta.

Ensimmäisen yleisen sarjan mestaruuden nappasi puolestaan Emma Nieminen, joka voitti 5000 metrin mestaruuden.

– Oli tosi hieno tuo 5000 metrin kisa, oli paljon vaihtelua kesken kisan. Loppukiri oli aika moinen. Helpottunut ja iloinen olin maaliviivalla. Valmentaja Jyrki Hakala kanssa olemme tehneet hyvää työtä, hyviä treenejä olemme saaneet aikaiseksi. Tehollisia ja laadukkaita treenejä, Nieminen kertoi kehittymisensä taustoista.

Kaikki tulokset