Soutajat Olympiasoudun näyttökilpailuissa Kaukajärvellä

16.8.2020 Kilpailu Soutu Yleinen

Soutajat katsastivat kuntoaan kansainvälisiä kilpailuja varten. Aikuissoutajat valmistautuvat lokakuun puolessa välissä kalenteroituihin EM-kilpailuihin, jotka pidetään Puolan Poznanissa. Nuorten tähtäin on asetettu syyskuun alussa pidettäviin U23-EM-kilpailuihin, syyskuun lopussa Belgradissa pidettäviin juniorien EM-kilpailuihin sekä Baltic Cupiin. Kaikki viikonlopun tulokset artikkelin liitteinä.

FISA vahvisti lauantaina, että se jatkaa Puolan EM-kilpailujen valmisteluja ja kilpailujen järjestäjä on tehnyt viruksen leviämisen ehkäisemiseksi tarkat suunnitelmat. Linkki tiedotteeseen tämän artikkelin alareunasta.

Karppinen ja Ven nopeimmat yksikkösoutajat lauantaina

Eeva Karppinen antoi vahvan näytön kunnostaan Tampereella lauantaina. Karppinen souti ensimmäisessä lähdössä 41 sekuntia ja toisessa lähdössä 51 sekuntia nopeammin kuin toiseksi nopein nainen Aura Forsberg. Lauantaina Kaukajärvellä puhalsi etenkin toisen lähdön aikana navakka vastatuuli ja ajat hidastuivat kauttaaltaan aamupäivän pienemmästä vastatuuliolosuhteesta.

Robert Ven voitti miesten molemmat lähdöt. Toisena maaliin tuli Joel Naukkarinen. Eroa Venin ja Naukkarisen välillä oli ensimmäisessä lähdössä 15 sekuntia ja toisessa lähdössä 31 sekuntia. Ensimmäisessä lähdössä mukana oli myös Olli-Pekka Karppinen, joka jäi Venistä 24 sekuntia.

Sunnuntaina kilpailtiin joukkueveneissä

Miesten lähdöissä oli yhdistetty samaan lähtöön usea eri veneluokka. Miesten kevyt pariairokaksikko J-P Petäjäniemi – Kasper Hirvilampi oli nopein kaksikko päivän molemmissa lähdöissä. Kevyt kaksikko voitti toiseksi nopeinta kaksikkoa ensimmäisessä lähdössä 4 sekuntia ja toisessa lähdössä 6 sekuntia. Miesten avoimessa pariairokaksikossa kahden veneen keskinäisessä vertailussa Olli-Pekka Karppinen – J-P Kauppi oli ensimmäisessä lähdössä nopeampi 4 sekunnin erolla. Toisessa lähdössä kaksikko Joonas Jousimo ja Antton Helmi oli nopeampi muutaman kymmenyksen erolla Karppiseen ja Kauppiin.

Viikonlopun näyttöjen perusteella Soudun asiantuntijaryhmä esittää valinnat kilpailuihin, jonka jälkeen Kilpailu- ja valmennusvaliokunta tekee valintapäätökset.

Fisan tiedote EM-kilpailuista:
http://www.worldrowing.com/news/2020-european-rowing-championships-confirmed