Suomalaisille jäi sijoituksellisesti harmiteltavaa EM-soudussa – ”Kovia kisoja tarvitaan kaikille lisää”

10.10.2020 Yleinen

Kuva: Balint Czucz
Kuva: Balint Czucz
Kuva: Balint Czucz
Kuva: Balint Czucz

Soudun EM-kilpailut Puolan Poznanissa päättyivät suomalaisten osalta C-finaaleihin lauantaina. Naisten yksikössä Eeva Karppinen oli C-finaalissa toinen, miesten yksikössä Robert Ven vastaavasti neljäs. Kaksikoista miesten kevyt pariairokaksikko Juho-Pekka Petäjäniemi ja Kasper Hirvilampi oli C-finaalin toinen ja miesten pariairokaksikko Joel Naukkarinen ja Olli-Pekka Karppinen vastaavasti neljäs.

– Kaikilla venekunnilla oli hyvää taistelua tänään. Sijoitukset eivät tyydyttäneet, mutta hyviä ja tiukkoja vetoja saatiin kisojen aikana. Nyt pitää saada hyvä treenijakso talvella ja keväällä kisoja alle ennen tärkeimpiä koitoksia. Kovia kisoja tarvitaan kaikille lisää, soudun valmennuspäällikkö Ilona Hiltunen sanoi.

Karppinen oli kahden soutajan C-finaalissa toinen.

– Matkavauhtini on hyvää, mutta kovien kisojen vähyys näkyi. Kansainvälisissä kisoissa tarvittavaa kovuutta ei löytynyt. Olisi ollut kiva saada kovia kisoja alle ennen näitä kilpailuja, mutta tämä kausi on ollut nyt erilainen. Nyt hengähdetään ja mietitään, miten jatketaan, Karppinen sanoi.

Robert Ven voitti C/D-välierissä eränsä ja oli C-finaalissa neljäs.

– Sijoitukseen olen tosi pettynyt, suorituksiin kokonaisuutena tyytyväinen. Aamun semi (välierä) oli tosi hyvä veto, hallittu. Iltapäivän veto ei ollut ihan niin hyvä, muttei huonokaan. Erot ovat tosi pieniä. Nälkää jäi, Ven suuntasi ajatustaan jo eteenpäin.

Vuosi sitten terveydelliset haasteet haittasivat MM-kilpailuissa, joten nyt suorittaminen toi kokonaisuudessaan hyvän mielen senkin osalta.

–  Viime vuonna oli kropan kanssa ongelmia, nyt kroppa toimi. Se on helpotus.

Kaksikoista Hirvilampi totesi hänen ja Petäjäniemen C-finaalivetoa ”kohtuullisen hyväksi”.

– Vähän otin liikaa painoa pois ennen vaakaa painojakaumassa. Tuntui ennen lämmittelyä ettei söisi voimia suorituksesta mutta extra 500 grammaa painosta söi sen ratkaisevan napsun omassa vauhdissa tänään toiselta vitoselta ja kolmannen vitosen alusta vielä. J-P puski keulasta kovaa ja antoi hyvää taistelutahtoa, vaikka omat kintut eivät ihan toimineet tänään niin kuin eilen, Hirvilampi sanoi.

– Tänään soutu ei ollut niin terävää keskimatkalla kuin eilen keräilyerässä, mutta nyt saimme kiristettyä loppukirissä vauhtia ja pidettyä pakan kasassa loppuun asti, Petäjäniemi sanoi.

Hirvilampi tiivisti urakkaa taisteluvoitoksi.

–  Hyvä veto joukkueena. Ei siinä jossiteltavaa ollut taaskaan. Kova on taso mutta ihan mukana ollaan taistelussa kohti olympiakarsintoja, Hirvilampi sanoi.

Karppinen tiivisti osaltaan hänen ja Naukkarisen C-finaalin:

–  Tänään saatiin jo soutua oikeaan suuntaan. Parannus eilisestä pienellä teknisellä muutoksella, mutta oma paras taso jäi saavuttamatta, Karppinen sanoi.

Naukkarinen oli samaa mieltä kaksikon suorituksesta ja jatkoi:

–  Kokonaisuutena ajattelen, että meidän, siis koko Suomen joukkueen, pitäisi pystyä parempaan. Tulokset eivät ole sillä tasolla, mihin urheilijoilla olisi panostuksen puolesta edellytyksiä, hän tuumi.

Tulokset

Kuva: Balint Czucz