Venillä ja Karppisella kaikki kunnossa ennen EM-kisoja – Suomesta Puolaan kuuden urheilijan joukkue

2.10.2020 Yleinen

Robert Ven ja Eeva Karppinen ovat odottavissa tunnelmissa viikko ennen soudun EM-kilpailuja, jotka käydään Puolan Poznanissa 9. –11. lokakuuta. EM-kisat ovat kauden ensimmäinen ja ainoa kansainvälinen kilpailu, joten asetelmat ovat kaikkien kannalta jopa poikkeuksellisen mielenkiintoiset.

Yksikkösoutajien lisäksi EM-kilpailuissa Suomea edustavat miesten pariairokaksikossa Joel Naukkarinen ja Olli-Pekka Karppinen ja miesten kevyessä pariairokaksikossa Juho-Pekka Petäjäniemi ja Kasper Hirvilampi.

Venin harjoittelu elokuun lopun SM-kilpailuiden jälkeen on sujunut suunnitellusti. SM-kisojen jälkeen hän otti tovin maltillisemmin, kunnes alkoi harjoittelussa rakentaa kuntoaan EM-kisoihin. Ven kuvailee pätkää onnistuneeksi. Vaikka fiilis muuten on kuin kauden ensimmäisissä kilpailuissa, arvokisakonkari ottaa tilanteen sellaisena kuin se on. Ensimmäinen iso askel on selvittää tie välieriin. Koska sijoituksiin vaikuttaa moni asia, Ven haluaa ensisijaisesti nähdä vauhtinsa muihin verrattuna.

– Ensi vuotta ajatellen vauhti suhteessa muihin on tärkein ensi vuotta ajatellen. Lokakuusta on kuitenkin puoli vuotta olympiakarsintoihin. Tuntuu, että treenivauhdit olisivat hyvät. Omaan kuntooni olen suht’ tyytyväinen, Ven sanoo luottavaisena.

Ven kiitteli hyviä Suomen syyskuun hyviä soutukelejä, joista on nauttinut myös Eeva Karppinen.

– Harjoittelussa on nyt haettu tehoja. On keskitytty siihen, että tulee laadukkaita kilometrejä, määrät ovat tippuneet, Karppinen sanoo suunnitellusti sujuneista viikoistaan kohti EM-kilpailuja.

Kaikki on hänelläkin kunnossa kohti EM-kilpailuja, joita on pitkän kansainvälisen tauon jälkeen odotettu.

– Hyvillä fiiliksillä lähden.

Soudun valmennuspäällikkö Ilona Hiltunen on urheilijoiden tavoin innoissaan, kun pitkän tauon ja odottelun jälkeen päästään taas kilpailemaan kansainvälisissä ympyröissä.

– Tilanne on erikoinen sen osalta, että yli vuoteen ei ole nyt kansainvälisissä kilpailuissa oltu ja nyt on heti EM-kilpailut. Kaikki urheilijat ovat kuitenkin odottaneet, että pääsisivät kilpailemaan, joten on hyvä, että kisat saadaan järjestettyä. Hieno asia on myös, että meillä on nyt useampi venekunta EM-kisoissa. Odotan kaikilta neljältä venekunnalta hyviä suorituksia, Hiltunen sanoo.

SM-kilpailuiden yhteydessä 30.8. tehdyt haastattelut Venin ja Karppisen erilaisesta kaudesta:

Ven

Karppinen

Seniorien EM-kilpailut 9.-11.10. Poznan

M1x Robert Ven

W1x Eeva Karppinen

LM2x Juho-Pekka Petäjäniemi ja Kasper Hirvilampi

M2x Joel Naukkarinen ja Olli-Pekka Karppinen

Lisää kisoista