​Tuuli Petäjä-Sirénille SM-kultaa sisäsoudussa

6.2.2021 Yleinen

Virtuaalisesti järjestetyissä sisäsoudun SM-kisat saatu voittajat ratkottua. Yllätys nimi voittoon naisten kevyessä luokassa, kun purjalautailija Tuuli Petäjä-Sirén voitti naisten kevyen sarjan.

Virtuaalisesti järjestetyissä sisäsoudun SM-kilpailuissa purjelautailun Olympiahopeamitalisti Tuuli Petäjä-Siren voitti naisten kevyen sarjan (alle 61,5 kg) Suomen mestaruuden. Soudettava matka oli 2000m ja Petäjä-Sirénin voittoaika oli 7:37,2. Toiseksi sijoittuneen Espoon Soutajien Aura Forsbergin aika oli 7.39,5.

-Kisan tulos oli itselle arvoitus, kun ei tiennyt muiden vauhtia ja lähdin tekemään omaa suoritusta. Alussa lähdin ehkä vähän liian varovaisesti liikkeelle, mutta loppua kohti pystyin kiristämään ja seuraamaan tilannetta, pohti tuore Suomen mestari.

-Koukuttavaahan tämä (sisäsoutu) on! Tällä hetkellä, kun ei omassa lajissa pääse kilpailemaan niin oli tärkeää saada haettua kisafiilistä, vaikka kotona kisasinkin.

Sisäsoudun kevyen sarjan Suomen mestaruus oli ensimmäinen Tuuli Petäjä-Sirénille purjelautailun ulkopuolella. Viime kuukausina sisäsoutua oheisharjoitteluna tehnyt Petäjä-Sirén on saanut apua tekniikkaan, mutta suorituskyvyn pohjalla on vuosien määrätietoinen harjoittelu purjelautailussa.

Sisäsoutu kilpailut eivät vielä kuitenkaan jää tähän, vaan Petäjä-Sirén jatkaa harjoittelua kohti sisäsoudun MM-kilpailuja, jotka myöskin käydään virtuaalisesti. Ja niissäkin hänellä on tavoite: ”Rikkoa 500m Suomen ennätys”, naurahtaa Petäjä-Sirén.

Keisanen ja Manninen avoimien sarjojen Suomen mestareiksi

Naisten avoimen sarjan voitosta käytiin tiukka kilpailu, jonka Valkeakosken Vesiveikkojen Anni Keisanen vei lähes neljän sekunnin erolla Sonja Peltolan sijoittuessa hopealle. Pronssille souti Pargas Roddklubbin Niina Lindberg Herrera. Miesten avoimessa sarjassa kovinta vauhtia piti Mikkelin Soutajien Marko Manninen, kuka johti kilpailua alusta loppuun. Toiseksi sijoittui Takon Soutajien Antti Koiranen ja kolmanneksi Virtain Urheilijoiden Janne Rossi.

Maajoukkuesoutajat valmistautuvat kevään olympiakarsintoihin avovesillä ja eivät olleet mukana sisäsoudun SM-kilpailuissa.