Euroopan olympiakarsinnat päätökseen  – Katseet käännetään Sveitsiin

8.4.2021 Yleinen

LM2x Juho-Pekka Petäjäniemi Kasper Hirvilampi
Kuva: Balint Czucz
LM2x Juho-Pekka Petäjäniemi Kasper Hirvilampi
Kuva: Balint Czucz
M1x Robert Ven
Kuva: Balint Czucz
M1x Robert Ven
Kuva: Balint Czucz
W1x Eeva Karppinen 
Kuva: Balint Czucz
W1x Eeva Karppinen
Kuva: Balint Czucz

Euroopan olympiakarsintojen finaalipäivä kilpailtiin viileissä olosuhteissa. Finaalipäivä siirtyi kahdella päivällä erittäin kovan tuulen takia. Finaalipäivänä suomalaisista Eeva Karppisella ja Robert Venillä oli mahdollisuudet ottaa kiinnitykset olympiapaikkoihin.

Robert Ven niukasti A-finaalin ulkopuolelle

Euroopan olympiakarsintojen finaalipäivä alkoi miesten välierällä. Robert Ven oli pitkään kiinni A-finaalipaikassa, mutta lopussa Turkin Onat Kazakali meni ohi.

-Aamun välierä oli hyvä veto 1500m asti. Paukut loppuivat kesken loppukirin ja kaverit tuli ohi. B-finaalissa takki oli jo tyhjä, kun tuli ladattua välierään, sanoo Ven.

-Viikonloppuna tuli hieman hengitysoireita. Tehtiin koronatesti, joka oli negatiivinen ja pääsi maanantaina kilpailemaan. Alkuerä oli kuitenkin tukkoinen, kertasi Robert Ven kilpailuviikon tapahtumia.

-Oli tuuri, että tuli välipäiviä. Tänään oli jo ihan hyvä kunto, toteaa Ven.

 

Karppinen A-finaalin viides

Eeva Karppinen haki olympiapaikkaa naisten A-finaalissa. Karppinen ei saanut irti samanlaista soutua kuin maanantaina iltapäivän keräilyerissä. 

-Ilma oli tosi kylmä ja tein virheen, etten lämmitellyt kauemmin ennen starttia, jota siirrettiin myöhemmäksi, kuvailee Karppinen aamun kilpailun valmistautumista.

-Kokonaisuudessaan tekniikka ja vauhti mennyt eteenpäin. Nyt hengähdetään ja katse tulevaan, sanoo Karppinen.

 

Miesten kevytkaksikko tyytyväinen kauden avaukseen

Kasper Hirvilampi ja Juho-Pekka Petäjäniemi lähtivät B-finaalista hakemaan hyvää soutua sekä sijoitusta.

-Itsellä paras isku näissä kisoissa, happi kulki ja hermotus oli terävää. Tekniikkaa vaan ei saatu toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla. Vähän jäi nyppimiseksi veto, analysoi Petäjäniemi B-finaalin soutua.

-Tiukka oli kilpailu tänään. Sieltä tuli se mitä tänä päivän saatiin irti. Maksimisyke pysähtyi 201 neljän asteen lämmössä, joten otettiin kaikki irti. Oma paras terä jäi kuitenkin keräilyerään, Hirvilampi kuvaili päivän soutua.

-Lämmittely oli todella paha, kun lämmintä oli vain pari astetta, sanoo Hirvilampi finaalipäivän olosuhteista. 

-Teknisesti soutu ei ollut ihan niin hyvää kuin keräilyssä ja kuljettava vedon osuus oli liian lyhyt, Hirvilampi kaksikon soutua.

-Juho-Pekan hirmuveto sai myös itseni puskemaan loppuun asti, kiitteli Hirvilampi soutupariaan.

-Ei tähän pettynyt voi olla, mutta tietenkin jäätiin tavoitteista mikä harmittaa, toteaa Hirvilampi.

-Kaivetaan vielä se ylimääräinen vaihde Luzerniin ja taistellaan, päättää Kasper Hirvilampi. 

 

Kokonaisuudessa hyvä kauden avaus

-Olympiakarsinnoissa tuli kaikille venekunnille hyviä suorituksia. Se ei kuitenkaan vielä riitä, vaan pitää saada nappisuoritus joka starttiin, kun kilpailu on tasaista. Siinä ei nyt vielä onnistuttu, arvioi soudun valmennuspäällikkö Ilona Hiltunen.

-Nyt pitää suunnata katse tuleviin kilpailuihin ja viimeiseen olympiakarsintaan Sveitsissä, sanoo Hiltunen. 

Viimeinen olympiakarsintaregatta kilpaillaan Sveitsin Luzernissa 15.–17.5. Sieltä olympiapaikkaa hakevat Euroopan olympiakarsintaan osallistuneiden lisäksi myös miesten pariairokaksikko Joel Naukkarinen ja Olli-Pekka Karppinen. Naukkarinen ja Karppinen soutavat myös perjantaina alkavissa EM-kilpailuissa Varesessa.