Freestylemelonnan EM-kisat käynnistyvät Pariisissa

Freestylemelonnan EM-kilpailut käynnistyvät Pariisin Vaires-sur-Marnen melontaradalla keskiviikkona 6.10. miesten alkuerillä. Suomen miesten joukkue, Visa Rahkola, Olli Nyrhilä, Tuisku Äänismaa ja Miika Sorjonen aloittavat näin kisaurakkansa.

Alkuerät alkavat kello 10:55 Suomen aikaa. Miika Sorjonen meloo toisessa erässä 11:20 alkaen, Tuisku Äänismaa neljännessä erässä klo 12:10, Olli Nyrhilä viidennessä erässä klo 12:35 ja Visa Rahkola viimeisessä eli seitsemännessä erässä, joka alkaa klo 15:25. Alkuerissä meloo 36 kilpailijaa, joista 10 parasta kahden suorituksen yhteispisteissä laskettuna etenee välieriin, jotka melotaan perjantaina.

Valmistautuminen on mennyt koko joukkueella hyvin ja tunnelma on korkealla ennen kisasuorituksia. Miika Sorjonen on saanut kisaspotin hyvin haltuun muun joukkueen tuella ja on luottavainen kisakuntoonsa. Tuisku Äänismaa on omien sanojensa mukaan elämänsä kunnossa. Kisastoppari on nuorella miehellä hyvin hallussa ensimmäisissä aikuisten arvokisoissa. Olli Nyrhilän tavoitteena on aloittaa rauhallisesti, sillä liian kova rytmi heti alussa voi sekoittaa liikkeitä ja tuottaa liikaa virheitä, vaikka hänkin toteaa kisapaikan olevan hyvin hallussa!

Joukkueemme kokenein kilpailija Visa Rahkola haluaisi jo kovasti päästä kisaamaan. Visa on harjoitellut paikan päällä jo pidemmän aikaa ja stopparin metkut on hallussa. Visa kamppailee sijoittumisesta 10 parhaan joukkoon ja pääsystä semifinaaliin.

-Vääntö tulee olemaan erityisen tiukkaa sijojen 5.–15. välillä, hallitseva Suomen mestari toteaa.

Suomen joukkueessa meloo myös juniorit Iia Vuorenpää, Onni Eronen ja Turkka Mutikainen. Juniorit aloittavat kisansa alkuerillä torstaina. Junnuilla on hyvä ja iloinen meininki ja treenit ovat menneet hienosti. Junioripojissa paikkaa 10 parhaan joukkoon tavoittelee 18 melojaa ja junioritytöissä 15 melojaa. Junioripojat melovat molemmat samassa kolmannessa erässä 7.10. 15.50 Suomen aikaa ja Iia aloittaa kisansa juniorityttöjen ensimmäisessä alkuerässä myös torstaina klo 16:40.

Alkueristä ei ole virallista livestriimiä, mutta ainakin kaikki suomalaisten heatit striimataan Facebookissa Suomen freestyle-maajoukkueen sivulla https://www.facebook.com/freestylekayakinteamfinland

 

Tulospalvelu: https://www.conersyslive.com/Results/Schedule?chid=99003