Nesteen Soutajien kaksikko A-finaaliin Coastalin MM-kilpailuissa

1.10.2021 Kilpailu Yleinen

Petäjäniemi ja Naukkarinen SM-kilpailuissa 2021 Tuusulanjärvellä
Petäjäniemi ja Naukkarinen SM-kilpailuissa 2021 Tuusulanjärvellä

Coastal soudun MM-kilpailuissa Portugalin Oeirasissa Nesteen Soutajien kaksikko Juho-Pekka Petäjäniemi ja Joel Naukkarinen saavuttivat paikan miesten kaksikon A-finaaliin. Eriä soudettiin kolme, joista 20 parasta kaksikkoa pääsi A-finaaliin. Petäniemi ja Naukkarinen olivat oman eränsä toisia kahdenkymmenen soutajan joukossa ajalla 19.10,27 jääden erän voittaneesta Norjan kaksikosta 24 sekuntia. Suomalaisten taakse jäi paljon kokeneita ja kovia soutajia.

  • Lähtö tapahtui vesillä linjaten, koska keli oli kova. Ykkösvaihtoehto on rannalta lähtö, mutta sitä ei voitu toteuttaa. Linjalla kuumotteli, millaiseen sumppuun joudutaan, kun kaikki puskevat ensimmäiselle poijulle, Petäjäniemi kuvaa startin tunnelmia.
  • Merivirta puski porukkaa poijun väärälle puolelle, mutta onnistuimme viime hetkellä korjaamaan oman suuntamme oikeaksi. Tässä vaiheessa moni kova vene hävisi paljon, kun joutuivat poijun väärälle puolelle, Petäjäniemi kertoo kisan alusta
  • Toisella suoralla Joelin hyvä navigointi pelasi meille kakkospaikan, jonka saimmekin pidettyä maaliin saakka. Aallot olivat siinä matkalla todella korkeat ja useamman kerran takapuoli hyppäsi penkiltä parinkymmenen sentin korkeuteen, Petäjäniemi kertoo kisan ratkaisuvaiheista.

Takon Soutajien kaksikko Jukka-Pekka Kauppi ja Pekka Mäkelä tulivat maaliin sijalla 8./20 ja jäivät näin ollen B-finaaliin. A-finaaliin pääsi jokaisen erän kuusi parasta sekä kaksi parasta 7. sijan aikaa.

B-finaali soudetaan perjantaina kello 18.30 Suomen aikaa. A-finaali soudetaan lauantaina kello 14.15.

Suomalaisille paljon uutta oppia lajista

Coastal-soutu on kehittyvä laji, jonka odotettiin jo saavuttavan olympiastatus vuoden 2024 olympialaisiin. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan Coastal jää odottamaan päätöksiä tältä osin Los Angelesin olympialaisista. Suomalaiset saavat MM-kilpailuista osaamista, sillä olosuhteet Portugalissa ovat erilaiset, kuin suomalaisissa vesistöissä.

  • Olemme viettäneet pitkiä päiviä rannalla harjoitellen kaikkia lajin temppuja ja hieno nähdä, että se tuottaa tulosta, kertoo Joel Naukkarinen.
  • Uusia juttuja on paljon esimerkiksi lähtöön ja rantautumiseen liittyen. Navigointi, virtojen, aaltojen, tuulen ja oman sekä toisten veneiden ajolinjojen ja nopeuksien lukeminen on ratkaisevimmassa roolissa. Venettä myös soudetaan hieman eri tyylillä ja säädöillä ja tätä joutuu kisan aikana eri suuntiin mukauttamaan aika paljon, mikä on jotain hyvin erilaista verrattuna olympialuokkien soutuun, kertoo Joel Naukkarinen Coastalin erityispiirteistä.

Coastal-soudun MM-kilpailut jatkuvat lauantaihin saakka. Suomalaiset kilpailevat jo kilpailleiden lisäksi myös perämiehellisessä nelikossa sekä sekakaksikossa. Kilpailuista on saatavilla striimi.

Lisää tietoa lajista: https://worldrowing.com/wp-content/uploads/2020/12/1615_Coastal_Rowing_14a_English.pdf

Coastal soudun MM-kilpailut World Rowingin nettisivuilla

MM-kilpailujen tulokset:

Striimi Youtubessa, nähtävillä myös World Rowingin sivuilla:

Suomalaisten jatkoaikataulu kilpailuissa:

Perjantaina:

16:30 CM4x+ alkuerät Takon Soutajat ja NRC (Joel Naukkarinen, Juho-Pekka Petäjäniemi, Jukka-Pekka Kauppi, Pekka Mäkelä, cox Saija Pihkanen)

17:00 CMix2x alkuerät SMARK (Tiia-Maria Rauttola ja Lee Wassel)

18:30 CM2x B-finaali Takon Soutajat (Jukka-Pekka Kauppi ja Pekka Mäkelä)

Lauantaina:

14:15 CM2x A-finaali NRC (Juho-Pekka Petäjäniemi ja Joel Naukkarinen)