Freestylemelonnan EM-kisojen miesten alkuerät käyty, huomenna on vuorossa juniorit!

6.10.2021 Melonta Yleinen

Visa Rahkola teki alkuerissä kaksi hyvää suoritusta.
Visa Rahkola teki alkuerissä kaksi hyvää suoritusta.
Visa Rahkola välieriin.
Visa Rahkola välieriin.

Tänään 6.10. melottiin freestylemelonnan EM-kilpailuissa Pariisin liepeillä miesten alkuerät. Visa Rahkola teki vahvat suoritukset molemmissa kisaruneissaan ja oli hienosti alkuerien seitsemäs. Visa selvitti näin tiensä perjantaina melottaviin välieriin.  Visan aavistukset osuivat täysin oikeaan, ja 10 parhaan joukkoon pääsystä kisa oli erittäin tiukka. Muilla Suomen miehillä ei mennyt suoritukset aivan kohdalleen. Tuisku Äänismaa oli alkuerien 26., Miika Sorjonen 32. ja Olli Nyrhilä 35.

-Alkuerät on minulle, kuten varmasti monelle muullekin kisan stressaavin vaihe. Miehiä lähtee ”lauluun” melko isolla kädellä, kun ainoastaan 10 parasta mahtuu välieriin. Jatkopaikkaan vaaditaan tasoiseltani melojalta kaksi onnistunutta suoritusta. Tänään melonta kulki hyvin ja onnistuin tekemään kaksi hyvää suoritusta. Se palkittiin 7. sijalla. Parannettavaakin onneksi jäi. Jatkopaikka oli kuitenkin päivän tavoite. Se on saavutettu ja samalla harteilta karisi turhat paineet pois. Annan itselleni kouluarvosanan 9, sanoo Visa Rahkola alkueräsuorituksestaan.

Miesten alkuerien aikana nähtiin onnistumisia ja yllättäviä epäonnistumisia.

-Puolan miehet ansaitsevat maininnan. Tomas Czaplickin jatkopaikka ei yllätä, mutta Bartosz Czaudernan sekä Michal Jakubiecin näkeminen välierissä on pieni yllätys. Neljästä puolalaismiehestä kolme jatkaa kisaa perjantaina, sanoo Rahkola puolalaiskilpailijoiden suorituksia.

-Myös Suomen maajoukkuetta luotsaava Dennis Newton ei hyppinyt onnesta brittimiesten suoritusten aikana. Britit tuovat aina viisi erittäin vahvaa miesmelojaa kisoihin. Sen sijaan, että kaikki britit olisivat päässeet jatkoon. Vain yksi, Harry Price pääsi, jatkoi Rahkola alkueristä jatkoon päässeiden analysointia.

-Ranskan miehet olivat paljon kovempia, mitä odotin. Kotikentällä jokainen ranskalainen meloi tasoonsa nähden erittäin hyvin, kehui Rahkola kotikentällään melovia ranskalaisia.

 – Seurasin luonnollisesti lähes kaikki miesten alkuerät. Kokonaisuudessaan taso oli yllättävän kova haastaviin olosuhteisiin nähden, totesi Rahkola.

Huomenna 7.10. melotaan juniorien alkuerät, ja suomalaisjunnuilla on hyvät mahdollisuudet jatkoon. Onni Eronen ja Turkka Mutikainen melovat samassa kolmannessa erässä 15.50 Suomen aikaa ja Iia Vuorenpää aloittaa kisansa juniorityttöjen ensimmäisessä alkuerässä myös torstaina klo 16:40.

Pariisissa paistaa aurinko ja Suomen joukkue jatkaa hienoja suorituksiaan huomenna!

Miesten alkuerien tulokset