Freestylemelonnan EM-kilpailuissa aurinko paistaa suomalaisille!

Pariisin liepeillä Vaires-sur-Marnen melontastadionilla käytiin tänään naisten ja juniorien alkuerät. Onni Eronen selvitti tiensä 10 parhaan joukkoon junnupojissa ollen yhdeksäs. Iia Vuorenpää meloi junnutytöissä hienosti jaetulle kuudennelle sijalle. Näin molemmat nähdään huomenna perjantaina semifinaaleissa miesten sarjan Visa Rahkolan ohella. Turkka Mutikainen täydensi hienoa suomalaispäivää ollen hienosti 11.

Junioripoikien sarja oli kovatasoinen, ja semifinaaleihin tarvittiin hyvät suoritukset kaikilta. Kaikki kolme saksalaista nähdään välierissä, joista Tim Rees voitti alkuerät yhteistuloksella 1040 pistettä. Onni Eronen sai 443,34 pistettä ja oli yhdeksäs. Jatkoon tarvittiin tänään 440 pistettä ja Turkka Mutikainen jäi siitä harmittavat vajaa 60 pistettä. Espanjalta jatkoon pääsi kaksi, kuten myös Iso-Britannian joukkueesta.

Junioritytöissä saksalaiset olivat kovia, ja kaikki kolme pääsivät jatkoon. Merle Hauser teki erittäin kovat runit ja 710 pistettä oli ylivoimainen ykköstulos. Iia Vuorenpää teki loistavat suoritukset ja 170 pisteellä Iia meloo huomenna semifinaalissa.

Onni Erosen jatkoon pääsyä sai jännittää neljännen alkuerän loppuun asti. Onni meloi radan alempaa honttoa koko neljännen erän ajan odotellen tuloksia. Kun tieto jatkopaikasta tuli, juhlat olivat valmiit. Onni oli erittäin tyytyväinen jatkopaikastaan ensimmäisissä arvokisoissaan, ja syystäkin! Turkka Mutikainen karsiutui niukasti, mutta aina iloisena kaverina ei jäänyt suremaan tilannetta sen kauemmin, vaan aikoo keskittyä muiden kannustamiseen. Iia oli todella tyytyväinen jatkopaikastaan, ja katsomossa huokaistiin helpotuksesta, kun jatkopaikka varmistui.

Huomenna perjantaina kisat jatkuu semifinaaleilla. Visa Rahkola meloo miesten ensimmäisessä erässä alkaen 10:05. Onni Eronen on tulessa klo 11:45 ja Iia Vuorenpää 12:35. Ajat ovat Suomen aikaa.