Kaksikko niukasti ulos A-finaalista – Kolehmainen C-finaalin kolmas

15.5.2021 Yleinen

MK2 jäi niukasti A-finaalista.
MK2 jäi niukasti A-finaalista.

Lauantaiaamun vedossa kaksikolla oli panoksena A-finaalipaikka ja välierän veto oli Hakalalta ja Mäntyseltä lupauksia antava. Kolehmaisen ensimmäinen finaaliveto sujui mallikkaasti.

Kolehmainen C-finaalin kolmas

-Nappiin meni, lähtö onnistui hyvin ja pystyin pitämään alkuvauhtia hyvin yllä, sanoo Kolehmainen.

-Eilen illalla alkoi päivän aiemmat startit painamaan. Paremmin jaksoi tänään finaalissa, sanoo Kolehmainen.

 

Hakala ja Mäntynen niukasti ulos A-finaalista

-Hyvä veto aina 450 metriin asti, jonka jälkeen tuli pieni horjahdus. Kokonaisuutena hyvä veto ja kaksikko osoitti kilpailukykyisyyttä. A-finaalitasoinen suoritus, arvioi Petteri Pitkänen.

-Välierään lähdettiin samalla strategialla, kuin alkuerään. Hyvä startti ja kovalla vauhdilla loppuun asti, kommentoi Mäntynen kaksikon välierän vetoa.

-Kuitenkin 480 metrin kohdalla tullut horjahdus maksoi tällä kertaa A-finaalipaikan, harmittelee Hakala.

-Tulevissa kilpailuissa voidaan pitää tavoitteena A-finaalipaikkaa kaksikossa. Painoarvoa nostaa se, että tämä on yksi uusista olympiamatkoista, kommentoi Pitkänen

Kaksikko meloi B-finaaliin vain 1,5 h palautuksella.

-Suunniteltiin, että vedettäisiin keskimmäinen pätkä rauhallisemmin. Tämä taktiikka ei kuitenkaan toiminut, joten jatkossa vedetään kovaa koko matka, kommentoi Hakala finaalin taktiikkaa.

-Toisenlaisen taktiikan kokeileminen ei oikein toiminut, toteaa myös Mäntynen.

-Suunniteltu loppunosto ei lähtenyt. Pakko näitä on kokeilla ja tämä taktiikka ei lähde jatkoon, toteaa Pitkänen kokeillusta taktiikasta.

-B-finaali vedossa kroppa alkoi olemaan aika tyhjä. 1,5 tunnin palautuminen oli aika vähän välierän ja B-finaalin välissä. Maitohappoa ei oikein saanut poistumaan ja vain pientä välipalaa pystyi ottamaan ja sillä mentiin, sanoo Mäntynen.

-Tärkein anti tällä matkalla on Szegedistä, että on sellainen laji ja urheilijoita, jotka voivat menestyä, sanoo valmennuspäällikkö Pitkänen.

 

Hakalalla ja Kolehmaisella on luvassa sunnuntaina 5000m kilpailu klo. 17:20 Suomen aikaa.

 

Tulokset:

ICF European Olympic Qualifier / ICF Canoe Sprint and Paracanoe World Cup | Digicorp Results (szeged2021.com)