Kaksikot meloivat tuulisissa olosuhteissa maratonmelonnan SM-mitaleista

18.7.2021 Melonta Yleinen

Merimelojien Alex Barta ja Eero Luoma meloivat SM-kultaa Salossa
Miesten K-2 mitalistit

Sunnuntaina kilpailtiin kaksikoiden maratonin SM-mitaleista Salon Vuohensaaressa. Kilpailuolosuhteet Vuohensaaressa olivat lämpimät, mutta tuuli aiheutti aaltoja sekä starttialueelle, että Viurilanlahdella sijainneelle kääntöpisteelle. Kummassakin päivän lähdössä riitti vauhtia ja haastavia tilanteita.

Merimelojille miesten SM-kultaa

Helsingin Merimelojia edustavat Alex Barta ja Eero Luoma nappasivat voiton ajalla 1:41:14. Hopealle meloivat Saaristomeren Melojia edustava Jussi Vallin ja Tampereen Vihurin Hannu Kaukola. Pronssille meloivat Otso Eskonen ja Mikko Niemenpää Tampereen Vihurista. Hyvissä asetelmissa meloneet Pirkka-Melojien Elias Laurell ja Wågenin Victor Gustafsson joutuivat keskeyttämään kilpailun.

Porin Melamajavien Raimo Naskali ja Markku Savolainen voittivat Suomen mestaruuden miehet 65 sarjassa. Suomen mestaruudet voittivat myös Pentti Sahi Ruoveden kanoottipurjehtijoista yhdessä Rauman Seudun Melojien Veijo Simpasen kanssa sekä miehet 75-vuotiaiden sarjassa Esko Tuohimaa Saaristomeren Melojista Euran kanoottiklubin Pasi Vallin kanssa.

Poikien nuorisomestaruuteen meloi Tampereen Vihurin Miska Nummela ja Ilmari Anttila. Hopealle sijoittuivat Vanajaveden Vesikoiden Tuomas Virolainen yhdessä Veikka Paavali Niemen kanssa. Kalle Hippeläinen ja Kaapo Saarinen keskeyttivät. Alle 16-vuotiaiden tyttöjen sarjassa voittoon meloi Pirkka-Melojien Elma Laurell yhdessä Nea Yli-Peltomaan kanssa.

Ensimmäistä kertaa Salossa järjestetyt maratonmelonnan SM-kilpailut järjesti Tampereen Vihuri yhteistyössä Salon Melamoguleiden kanssa.

Tulokset

Seuraavan kerran maratonmelonnan SM-mitaleista kilpaillaan Porissa 4.9., jolloin kilpailuna on sekapari-SM. Vuoden 2022 maratonmelonnan SM-kilpailut ovat osa Salossa järjestettävää SM-viikkoa.