​Riosa ja Keskinen voittoihin maratonmelonnan SM-kilpailuissa Salossa

Niko Keskiselle ensimmäinen Suomen Mestaruus
Maratonmelonnan SM-mitaleista kilpaillaan Salon Vuohensaaressa
Nina Riosa nappasi ylivoimaisen voiton

Salossa kilpailtiin lauantaina kuumissa olosuhteissa maratonmelonnan SM-kilpailujen yksikkömatkat. Naisten ja miesten yleisen sarjan matkana oli 21 kilometriä kuudella kanto-osuudella. Miesten kilpailu säilyi tiukkana viimeiselle melontaosuudelle asti, kun taas naisten kilpailu ratkesi jo hyvissä ajoin. SM-lähtöjen lisäksi kilpailtiin myös nuorten mestaruuksista.

Keskiselle ensimmäinen Suomen Mestaruus

19-vuotias Niko Keskinen voitti ensimmäisen yleisen sarjan Suomen mestaruuden. Kangasalan Melojia edustava Keskinen oli koko kilpailun ajan kärkiryhmässä ja ratkaisi mestaruuden viimeisellä kierroksella ja saapui maalilinjan yli noin 10 sekuntia seuraavia. Himmeämmistä mitaleista käytiin tiukka sekuntitaistelu Porin Melamajavien Davide Bottierin ja pronssille meloneen Helsingin Merimelojien Eero Luoman välillä.

Riosa ylivoimaiseen voittoon naisten kilpailuissa

Tampereen Vihuria edustava kokenut Nina Riosa hallitsi naisten kilpailua alusta loppuun asti. Melontaosuuksien lisäksi Riosa eteni helpon näköisesti myös kanto-osuuksilla. Riosalla kilpailuun meni aikaa 1.40.07, joka on kilpailukykyistä vauhtia myös kansainvälisesti. Hopealle meloi Porin Melamajavien Emmi Puputti-Vehkalahti ennen Tampereen Vihurin Tanja Jantusta.

Myös nuoret sekä mastersit kilpailivat Vuohensaaressa

T10-sarjassa voiton nappasi Pirkka-Melojien Netta Nieminen ennen Kangasalan Melojien Johanna Ritakalliota ja Pirkka-Melojien Nanna Niemistä. P12-sarjassa Vanajaveden Vesikkojen Robin Lassenius ja Martti Niemi kävivät tiukan kamppailun voitosta. Voiton nappasi Robin Lassenius. Kolmanneksi meloi Tampereen Vihurin Aarre-Ilmari Lantelankallio. T12-sarjassa voiton nappasi Suvi Setälä Kangasalan Melojista.

P14-sarjassa Vanajaveden Vesikot otti kmean kolmoisvoiton, kun voittoon meloi Tuomas Virolainen, hopeaa sai Veikka Paavali Niemi ja pronssille meloi Kaapo Saarinen. T14-sarjassa kovinta vauhtia piti Pirkka-Melojien Elma Laurell ennen Kangasalan Melojien Anna Haikaraa ja Cecilia Hirvelää. P16-sarjassa voittoon meloi Vanajaveden Vesikoiden Kalle Hippeläinen ennen Tampereen Vihurin Miska Nummelaa ja kilpailun alkupuolella kaatunutta Ilmari Anttilaa. T16-sarjassa Suomen mestaruuden voitti Helena Sjöberg Kangasalan Melojista. Hopeaa meloi Pirkka-Melojien Nea Yli-Peltomaa ennen Tampereen Vihurin Aino-Linnea Lantelankalliota.

Miesten alla 23-vuotiaiden sarjan voittoon meloi Niko Keskinen. Hopealle tuli Davide Bottieri ja pronssille Elias Laurell Pirkka-Melojista.

Naisten 35-vuotiaiden sarjassa voiton otti Emmi Puputti-Vehkalahti ennen Tanja Jantusta ja Vanajaveden Vesikkojen Johanna Soukkiota. Miehet 50 sarjassa voittoon meloi Saaristomeren Melojien Jussi Vallin ennen Melamajavien Mika-Petteri Ehoniemeä ja Mikkelin Melojien Jarmo Hokkasta. 65-vuotiaiden miesten sarjassa Porin Melamajaviin tuli kaksoisvoitto, kun Markku Savolainen voitti ja Raimo Naskali meloi hopeaa. Helsingin Jyryn Lasse Tynkkynen sai pronssia. 70-vuotiaiden sarjassa Veijo Simpanen Rauman Seudun Melojista meloi voittoon. Miehet 75-sarjassa Ruoveden Kanoottipurjehtijoiden Pentti Sahi voitti lähes 10minuutin erolla ennen Saaristomeren Melojien Esko Tuohimaata ja Helsingin Jyryn Jyri Auliota. Kilpailujen vanhin osallistuja Kaj Andersson Canoasta voitti oman sarjansa 15km kilpailun ajalla 1:33:10. 65-vuotiailla ja vanhemmilla kilpailuun kuului vain melontaosuus.