Maratonmelonnan SM-kilpailut ensimmäistä kertaa Salossa

Tulevana viikonloppuna Salossa järjestetään maratonmelonnan SM-kilpailut. Kilpailupaikkana toimii muutaman kilometrin päässä Salon keskustasta sijaitseva Vuohensaari. Maratonmelonnan SM-kilpailut 2021 ovat esikilpailut vuoden 2022 SM-viikolle, jossa maratonmelonta tulee olemaan mukana.

SM-kilpailuissa on mukana melojia 14 melontaseurasta eri puolilta Suomea. Lauantaina kilpaillaan yksikkölähdöissä ja sunnuntaina kaksikoissa. Maratonmelontakilpailu koostuu 3–21 kilometrin melonnasta, jossa sarjasta riippuen on kanto-osuuksia. Alle 12-vuotiailla ja yli 65-vuotiailla kilpailtavaan matkaan ei sisälly kanto-osuutta. Kilpailureitti kiertää poijuin merkattua reittiä Vuohensaaren edustalla ja Viurilanlahdella. Kanto-osuudet suoritetaan Vuohensaaren uimarannalla. Maratonmelonnan SM-kilpailujen järjestelyissä päävastuussa on Tampereen Vihuri. Vihurin lisäksi mukana järjestelyissä ovat Salon Seudun Melamogulit sekä Salon kaupunki.

 

Uusi lajivaltaus Salolle

Salo on tunnettu urheilusta, varsinkin vahvana palloilukaupunkina.

-Salossa on järjestetty monia eri urheilulajien SM-kilpailuja vuosien saatossa ja nyt on hienoa saada maratonmelonnan SM-kilpailut tänne, kommentoi Salon kaupunginjohtaja Tero Nissinen uutta lajivaltausta.

-Ja onhan Salon seudulla monipuoliset melontamahdollisuudet myös kilpailujen ulkopuolella. Salossa pääsee melomaan pitkin jokia, merta tai vaikkapa Teijon kansallispuiston järviä. Ja voihan torikahvitkin tulla nauttimaan kajakilla tai kanootilla, muistuttaa Nissinen.

SM-kilpailujen ennakkoasetelmia

Naisten sarjan ennakkosuosikkina voidaan pitää Ruoveden Suomen Cupin kilpailun voittajaa, Tampereen Vihuria edustavaa Nina Riosaa. Riosan kovin haastaja on Helsingin Merimelojien Vellamo Viitanen. Miesten puolella kovin kilpailu tullaan näkemään Kangasalan Melojien Niko Keskisen, Porin Melamajavien Davide Bottierin sekä Pirkka-Melojien Elias Laurellin välillä.

 

Lähtölistat*

Ilmoittautuneet

Uutinen Salon alueen monipuolisista melontamahdollisuuksista

Maratonmelonnan SM-kilpailut Facebook-tapahtuma

 

*Tampere-melonta goes Salo: 

Matka on 9 km. Osallistua voi vapaamuotoisella kalustolla: kajakki, kanootti, sup-lauta tms.Voit meloa yksin tai kaksin. Osallistumismaksu 25 euroa/alus. Reitti on turvallinen ja hyvin merkitty. Turvaveneet ja melojat valvovat melojia. Ilmoittautuminen puromarjo@gmail.com tai viimeistään klo 10.30 paikanpäällä Vuohensaaressa.

 

Lisätietoja:

Kilpailunjohtaja: Marjo Puro, puromarjo@gmail.com, 0505439866

Tiedotus: Sini Rönnqvist sini.ronnqvist@smsl.fi, 044 727 3229