M K1 500m voittajakolmikko
Netta Malinen voitti sunnuntaina kaikki kolme Naisten K1 kilpailua
Kangasalan Melojat vuoden NMK
Kuva: Kangasalan Melojat

Sunnuntaina kilpailemassa olivat junioreiden, nuorten sekä mastersien SM-lähtöjen lisäksi myös Suomen Cupin lähdöt sekä Special Olympics melojat. Kilpailuolosuhteet olivat lauantain tapaan kuumat, kun aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja tuulta ei juuri ollut Joutjärven melontakeskuksella.

Sunnuntaina Nuorisomestaruuskilpailujen matkoina oli 200 metriä, U16-sarjassa 3x200m viestit sekä 2500m sekä 1000 metrin kilpailut. Poikien viestin voiton vei Vanajaveden Vesikot ennen Pirkka-Melojien ja Kangasalan Melojien kolmikoita. Tyttöjen viestissä meloi voittoon Canoa Espoosta. Toisesta ja kolmannesta sijasta käytiin tiukka kilpailu Kangasalan Melojien ja Pirkka-Melojien välillä, joka tällä kertaa päättyi KaMen hopeaan.

T12 sarjassa 2500 metrillä vakuuttavasti voittoon meloi Pirkka-Melojien Elma Laurell ennen Netta Niemistä ja Suvi Setälää. P16 2500 metrillä Wågenin Victor Gustafsson meloi voittoon lähes 10 sekunnin erolla ennen Vanajaveden Vesikkojen Kalle Hippeläistä ja Kangasalan Melojien Aapo Halmelaa.

Ylivoimaiseen NMK voittoon meloi Kangasalan Melojien melojat 299 pisteellä ennen Pirkka-Melojia (194) ja Vanajaveden Vesikoita (180).

Miesten Suomen Cupissa tiukkoja taisteluja, naisten puolella taisteluparina Malinen ja Nieminen

Suomen Cupin matkoina oli yksiköiden 200metriä, 500metriä sekä 1000metriä. Miesten 200 metrillä kovinta vauhtia piti Pirkka-Melojien Joona Mäntynen ennen Mikkelin Melojien Eetu Kolehmaista ja Vanajaveden Vesikkojen Otto Sivulaa. Eetu Kolehmainen voitti 500 metrin finaalin ennen Joona Mäntystä ja Kangasalan Melojien Jeremy Hakalaa. Miesten päätösmatkalla eli 1000 metrillä kovinta vauhtia piti Eetu Kolehmainen. Toiseksi meloi Joona Mäntynen ennen Niko Keskistä.

Naisten Suomen Cupissa Tampereen Vihurin Netta Malinen voitti kaikki kolme matkaa ennen Kangasalan Melojien Emma Niemistä.

Mastersmelojat jatkoivat SM-mitaleista kilpailua

Lauantaina kaksi voittoa M50 sarjassa ottanut Melamajavien Petteri Ehoniemi voitti niiden jatkoksi K1 200 metrin kilpailun ja 1000metriltä hopeaa. Voiton 1000metrillä vei Jussi Vallin Saaristomeren Melojista. M60 1000 metrillä voittoon meloi Mikkelin Melojien Veli Tompuri, toisena maaliin tuli Wågenin Frank Liljestrand kukistaen Mikkelin Melojien Jarmo Hokkasen.

Miesten ja naisten 40 vuotiaiden sarjoissa nähtiin lauantailta tuttuja mitalisteja, kun miesten 1000 metrillä voiton vei Canoan Simon Winqvist ennen Pirkka-Melojien Tomi Niemistä. Naisten puolella Pirkka-Melojien Merja Suksi voitti ennen Mari-Ella Sairialaa.

Miehet 70 sarjassa Ruoveden Kanoottipurjehtijoiden Pentti Sahi voitti ylivoimaisesti molemmat sunnuntain matkat.

Special Olympics melojat mukana

200m kilpailun voitti Tampereen Vihurin Anni Aalto ennen Vesisamoilijoiden Matti Hämäläistä ja Anna Laitista. Sama kolmikko sijoittui palkintopallille myös 500m kilpailun, jossa Jesse Honkonen sijoittui neljänneksi ja Kangasalan Melojien Tanja Pyykkö viidenneksi.

Seuraavat Ratamelonnan kilpailut käydään Kangasalla elokuussa, kun kilpaillaan SM-mitaleista. Melonnan Suomen Cupin seuraava kilpailu käydään jo ensi viikonloppuna, kun Salossa kilpaillaan maratonmelonnan SM-mitaleista.