Sulkavalla soudettiin paahtavassa helteessä.

10.7.2021 Yleinen

Suursoudut järjestetään vuonna 2021 53. kertaa. Kilpailuissa oli viime vuonna tauko koronapandemian vuoksi.

Sulkavan Suursouduissa soutajia helli 23 asteisen veden lisäksi lähes 30 asteinen helle. Helle teki soudusta todella raskaan soutajille, vaikka muuten soutukeli oli erinomainen. Vuonna 2019 viimeksi järjestetyissä Sulkavan Suursouduissa kilpailtiin lauantaina SM-mitaleista useissa sarjoissa sekä luentosarjoissa.

Joel Naukkarinen souti 60 kilometrin etapin olympialuokkien yksikköveneellä, jolla ei tiettävästi ole aiemmin Sulkavan Suursouduissa täyttä matkaa soudettu. Naukkarinen starttasi yhdessä kirkkoveneiden kanssa ja häntä ennen maaliin tulivat Takon Soutajien, Virtain Urheilijoiden ja Ikaalisten Soutajien yhteisjoukkueen sekä Mikkelin Soutajien kirkkoveneet.

Kirkkoveneet

Kirkkoveneiden Suomen mestaruudet menivät avoimessa sarjassa Takon Soutajille, sekasarjassa Mikkelin Soutajille ja naisten sarjassa Ikaalisten Soutajille. Hopeaa ottivat Virtain Urheilijoiden ja Ikaalisten soutajien yhteisjoukkue avoimessa sarjassa sekä Kouvolan Soutajat naisten sarjassa.

Yksinsoutu

Heikki Karjaluoto oli nopein miesten yksinsoudussa. Virtain Urheilijoiden Jari Kuhnon kanssa vuorovetoa vetänyt Karjaluoto tuli maaliin ajassa 5:12.55… Kuhno souti Partalansaaren ympäri ajassa 5:13.37. Karjaluoto kilpaili yleisessä sarjassa ja Kuhno M40 sarjassa. Molemmat palkittiin näin ollen sarjojensa kultamitalein.

Naisten yksinsoudussa Espoon Soutajien Marika Laaksonen rikkoi Leila Mainiemen N50 sarjan reittiennätyksen ajalla 6:06.48. Laaksonen rikkoi samalla oman N40 sarjassa soutamansa reittiennätyksen, joka aiemmin kirjattiin hieman yli 6:08. Laaksonen otti samalla N50 sarjan SM-kultaa.

Parisoutu

Miesten parisoudun nopeimmat olivat Mika Sistonen ja Janne Kukkonen ajalla 5:04.23. Kouvolan Soutajien pari souti M 50 sarjassa. Päivän toiseksi nopeimpia ja yleisen sarjan kultamitalisteja olivat Keravan Urheilijoiden Pentti Soini ja Pekka Lensu ajalla 5:10.41. Naisten parisoudun nopeimpia N40-sarjan Taina Vuorinen ja Piia Aro Hämeenlinnan Ladusta. Heidän aikana oli 5.49,36. Yleisessä sarjassa nopeimpia olivat Takon Soutajien Tanja Jantunen ja Marketta Lamberg ajalla 5:56.21. Sekapareista kovinta vauhtia pitivät yli 40-vuotiaiden sarjassa soutaneet Keravan Urheilijoiden Elisa Aunola ja Seppo Rellman ajalla 5:27.05.

Vuorosoutu

Turun Soutajien Toni Tainio ja Vesa Tainio olivat yleisen sarjan miesten vuorosoudun nopein pari ajalla 5:36.19 ja ottivat yleisen sarjan SM-kultaa. Sekaparien yleisen sarjan SM-kultaa ottivat pari Maija Massinen ja Aki Heinonen Mikkelin Soutajista.