Lauantaina sisäsoudun SM-kilpailu virtuaalisesti ympäri Suomea – mukana myös olympiamitalisti

Sisäsoudun SM-kilpailut käydään 6.2. virtuaalisesti
Sisäsoudun SM-kilpailut käydään 6.2. virtuaalisesti
Kilpailut järjestää Vuoksen Soutajat
Kilpailut järjestää Vuoksen Soutajat
Mukana sisäsoudun SM-kilpailuissa myös Purjelautailun olympiamitalisti Tuuli Petäjä-Siren
Mukana sisäsoudun SM-kilpailuissa myös Purjelautailun olympiamitalisti Tuuli Petäjä-Siren

Sisäsoudun SM-kilpailut järjestetään vallitsevan tilanteen johdosta kokonaan virtuaalisesti ja osallistujat voivat tehdä kilpailusuorituksensa koronasuosituksia noudattaen seuran tiloissa tai kotona.

Osallistujamäärä on noin 40% suurempi kuin viime vuoden kilpailussa, kun lauantain yksilölähtöihin on ilmoittautunut 155 kilpailijaa. Kasvua on myös joukkuekilpailussa. Virtuaalisesti käytävä kilpailu mahdollistaa joukkueiden jäsenten osallistumisen eri paikoissa, vaikka eri puolilla Suomea.

Lauantain kilpailumatkoina on U12 sarjassa 500m, U14 sarjassa 1000m ja avoimessa sarjassa 2000m sekä masters-sarjoissa. Lisäksi parijoukkuein ja neljän hengen joukkuein kilpailtavissa sarjoissa soudettavana matkana on 1000m. Kilpailuja voi seurata Time-teamin sivuilta, joista löytyy myös osallistujalistat sarjoittain. Hyviä tuloksia voidaan odottaa myös olympiasoudun haastaja- ja talenttiryhmään kuuluvilta, kuten Takon Soutajien Iiris Ijäkseltä ja Antti Koiraselta, Turun Soutajien Antton Helmeltä, Nesteen Soutajien Vilma Kangasmäeltä sekä Valkeakosken Vesiveikkojen Anni Keisaselta. SM-kilpailuista on odotettavissa joitakin Suomen ennätyksiä masters- ja juniorisarjoissa. 

Lisäväriä sisäsoudun SM-kilpailuihin – Olympiahopeamitalisti Tuuli Petäjä-Siren mukana

Purjelautailun olympiahopeamitalisti Tuuli Petäjä-Siren osallistuu sisäsoudun SM-kisoihin ensimmäistä kertaa. Loppuvuodesta 2020, kun purjelautailun kisakausi päättyi, eikä uuden kauden tapahtumista ollut varmuutta, halusi Petäjä-Siren kehittää oheisharjoittelun puolella jotain motivoivia välitavoitteita.

Alkuun hän harjoittelu sisäsoututekniikkaa ja teki muutamia vauhdikkaampia harjoituksia. Vertaillessa aiempien vuosien sisäsoudun SM-tuloksiin rohkaistui hän ilmoittautumaan mukaan. Lisäkipinää ei ole tarvinnut viime viikkoina hakea soututreeneihin. SM-kisojen kilpailumatkaa hän kokeili pari viikkoa sitten ja aika oli silloin 7:38,9 ja kisatavoitteekseen hän asettaa ajan parantamisen parilla sekunnilla.

Sisäsoutu on aiempina vuosina ollut ohjelmassa vain 2–4 kertaa vuodessa, kun on ollut vo2max (maksimaalisen hapenoton testi) testin aika maski tiukasti kasvoilla. Nyt joulukuun alusta alkaen on Lontoossa purjelautailun olympiahopeaa voittanut Petäjä-Siren tehnyt viikoittain pari treeniä soutaen, enimmäkseen kovatehoisia intervalleja.

-Olen ulkoilmaliikkuja ja pidemmät kestävyystreenit teen mieluiten metsässä juosten, pyöräillen ja nyt talviaikaan hiihtäen, kuvailee Tuuli Petäjä-Siren kestävyysharjoitteluaan ja jatkaa, että sisäsoudussa saan kuitenkin purjelautailijalle lajinomaisesti koko kehon mukaan liikkeeseen. Hän uskoo, että se on erityisen tärkeää nyt, kun omasta lajista tulee vuodenajan ja matkustusrajoitusten vuoksi tavallista pidempi tauko.

Vuoden päätavoite siintää Petäjä-Sirenin mielessä kirkkaana, heinäkuun lopussa kisattavat Tokion olympialaiset. Purjelautailun osalta olympiakarsinnat ehdittiin kisata jo ennen kuin koronapandemia sekoitti kisakalenterin ja hänet onkin nimetty jo olympiajoukkueeseen jo loppuvuodesta 2019. -Voin siis ajoittaa kuntoni huolletta heinäkuulle ja asennoitua siihen, että kisat silloin järjestetään. Kevään aikana saattaa myös olla EM- ja MM-kisat, niissä olen starttiviivalla, jos tilanne sen sallii, tuumii Petäjä-Siren tulevan vuoden kilpailuja.

 

Lisätietoja sisäsoudun SM-kilpailuista:

Vuoksen Soutajat: www.vuoksensoutajat.fi, info@vuoksensoutajat.fi

Osallistujalistat ja tulosseuranta: https://regatta.time-team.nl/firc/2021/entries/events.php