Naukkarinen C-finaaliin, Koiranen ja Kauppi keräilyeriin

4.6.2021 Yleinen

Joel Naukkarisella oli hyvä päivä Sabaudiassa. Kuva: Balint Czucz
Joel Naukkarisella oli hyvä päivä Sabaudiassa. Kuva: Balint Czucz

Joel Naukkarinen sai paljon positiivista päivästään soudun maailmancupissa Italian Sabaudiassa, kun hän eteni keräilyerästä yksikössä lauantaina soudettavaan C-finaaliin. Naukkarinen oli alkueränsä kuudes ja keräilyeränsä kolmas. Välieräpaikkakaan ei jäänyt kauas.

– Tänään oli hyvä päivä. Mietin ennen kisaa, että olen kyllästynyt siihen tulostasoon, missä olen viime vuodet ollut. Se toi riittävän motivaation muuttaa tilanteen ja luultavasti tähän asti parhaan vedon MC-tasolla. Semifinaalipaikan jääminen 0,4 sekunnin päähän harmitti hetken, mutta vain aika lyhyen, koska olin radalla keskittynyt omaan suoritukseen ja ehkä vähän pitämään vieressä olleen Unkarin takana. Ironisuudessaan se saikin varmaan saavuttamaan kärjen, Naukkarinen sanoi.

Päivän merkitys oli suuri monella tapaa.

– Tämän päivän veto oli tärkeä steppi uralla. En ole enää parhaassa kunnossani pääkisojen jäljiltä, mutta tuo psyykkinen “kypsyminen” määritti tulosta eniten. Kiva viimein katkaista aika pitkään jatkunut pettymysten kierre. Huomenna jo seuraava etenemisen mahdollisuus soutajana, hän sanoo.

Miesten pariairokaksikossa Antti Koiranen ja Jukka-Pekka Kauppi olivat alkueränsä neljänsiä ja soutavat lauantaina keräilyerässä.

–  Karu fakta on, että vauhti ei riitä. Jäädään jo ensimmäisellä tonnilla liikaa ja toinen tonni joudutaan vetämään muiden peräaalloissa. Tsempataan huomiseen ja katsotaan mihin se riittää, Koiranen ja Kauppi tuumivat.

Tulokset: 2021 World Rowing Cup III – Sabaudia, Italy – World Rowing