Naukkarinen katsastaa tasoaan yksikössä soudun maailmancupissa Sabaudiassa

3.6.2021 Soutu Yleinen

Joel Naukkarinen pääsee Sabaudiassa katsastamaan tasoaan yksikössä. (Kuva Balint Czucz)
Joel Naukkarinen pääsee Sabaudiassa katsastamaan tasoaan yksikössä. (Kuva Balint Czucz)

Olympiasoudun maailmancupia kilpaillaan perjantaista sunnuntaihin Italian Sabaudiassa, jossa suomalaisista mukana ovat yksikössä Joel Naukkarinen ja pariairokaksikossa Jukka-Pekka Kauppi ja Antti Koiranen.

– Tämä maailmancup merkitsee minulle erityisesti henkilökohtaisen tason tsekkaamista pitkän yksikössä kilpailemisen tauon jälkeen. Samalla yritän antaa näyttöjä seuraaviin MM-kisoihin. Pääsen myös testaamaan ensimmäistä kertaa Filipin vuokravenettä tämän tason kilpailuissa, Naukkarinen sanoo.

Hän sanoo pohtineensa olympiakarsintojen jälkeen ”aika intensiivisesti” soutu-uraansa tähän asti ja tästä eteenpäin.

– Olin jo kuluneen olympiadin aikana miettinyt muutamia aika isoja satsauksia soutuun ja varovasti jakanut ajatuksia myös lähipiirille. Se, miten kauaksi meidän olympiapaikat jäi peilaten myös aikaisempiin olympiadeihin, oli nyt ratkaisevassa asemassa aloittamaan tärkeitä keskusteluja jatkosta taustajoukkojen kanssa. Nyt alkaneet kolme vuotta pitää käyttää viisaasti, Naukkarinen sanoo.

Koiranen ja Kauppi suuntaavat myös odottavaisin mielin maailmancup-vesille:

– Viikon verran on Suomessa nyt palauduttu Luzernin maailmancupista ja parit valmistavat treenit ehditty vetää. Niissä tuntuma on ollut hyvä. Tiukka maailmancup rupeama takana, nyt vielä viimeinen puristus, kaksikko tuumi.

Aikataulu