Suomalaissoutajat lähtevät saalistamaan olympiapaikkoja Luzerniin

12.5.2021 Soutu Yleinen

M2x Joel Naukkarinen ja Olli-Pekka Karppinen
Kuva: Balint Czucz
M2x Joel Naukkarinen ja Olli-Pekka Karppinen
Kuva: Balint Czucz
M1x Robert Ven
Kuva: Balint Czucz
M1x Robert Ven
Kuva: Balint Czucz
LM2x Kasper Hirvilampi ja Juho-Pekka Petäjäniemi
Kuva: Balint Czucz
LM2x Kasper Hirvilampi ja Juho-Pekka Petäjäniemi
Kuva: Balint Czucz
W1x Eeva Karppinen
Kuva: Balint Czucz
W1x Eeva Karppinen
Kuva: Balint Czucz

Sveitsin Luzernissa 15.–17.5. kilpailtavassa viimeisessä olympiakarsintaregatassa lippua Tokion olympialaisiin hakevat naisten yksikössä Eeva Karppinen, miesten yksikössä Robert Ven, miesten kevyt pariairokaksikko Juho-Pekka Petäjäniemi – Kasper Hirvilampi sekä olympiakarsinnoissa ensimmäistä kertaa kilpaileva miesten pariairokaksikko Joel Naukkarinen – Olli-Pekka Karppinen.

Yksikkösoutajat odottavaisin mielin olympiakarsintoihin

-Viimeiseen olympiakarsintaan valmistava 2,5 viikon jakso on mennyt hyvin Italiassa ja treenit sujuneet hyvin, sanoo Eeva Karppinen viimeisen parin viikon harjoittelustaan tutuissa Gaviraten olosuhteissa.

-Treeneissä on hiottu tekniikkaa ja siihen on tullut parannusta, joten luottavaisin mielin lähden Luzernin olympiakarsintaan. Luzernissa haetaan taas omaa parasta soutua, sanoo Eeva Karppinen.

Karppinen arvioi, että kilpailu olympiapaikoista tulee olemaan kova.

-Kaikki laitetaan karsintaan ja katsotaan sitten, mihin se riittää, päättää Karppinen.

Robert Venin valmistautumista viimeiseen olympiakarsintaregattaan on haitannut huhtikuussa tullut pieni vilustuminen. Kuitenkin hän on luottavaisin mielin lähdössä Luzerniin kilpailemaan olympiapaikasta.

-Haastavaa on ollut, kun edellisen olympiakarsinnan alla tuli pieni vilustuminen. Sen jälkeen hieman ollut haasteita saada kovavauhtisissa harjoituksissa kunnolla kaikkea irti. PK-vauhtiset harjoitukset mennyt hyvin, mutta kovavauhtiset ollut ailahtelevia, sanoo Robert Ven.

Euroopan olympiakarsinnan jälkeen kävin Suomessa ja pääsin kotivesillä Hämeenlinnassa soutamaan, sanoo Robert Ven.

-Hyvä talvi on pohjalla ja nyt pitää vaan saada paras irti ja antaa mennä. Toivottavasti kroppa aukeaa vielä viikonlopuksi ja palikat loksahtavat paikalleen, sanoo Robert Ven.

Naukkarisella ja Karppisella selkeät tavoitteet olympiakarsintoihin

Olympiakarsintaurakkansa nyt aloittava miesten kaksikko avasi soutukauden huhtikuussa Varesen EM-kilpailuissa. Kaksikko Joel Naukkarinen ja Olli-Pekka Karppinen ovat leireilleet Varesen EM-kilpailuista asti Italiassa ja ovat valmiina olympiakarsintaan.

-Olemme saaneet EM-kilpailujen jälkeen Olli-Pekan kanssa aika pitkän harjoitusjakson, joka on sisältänyt paljon oppimista. Ollaan pystytty korjaamaan asioita, jotka eivät EM-kilpailuissa toimineet odotetusti, arvioi Joel Naukkarinen mennyttä harjoitusjaksoa Italiasta.

-Valmistautuminen olympiakarsintaan ollaan päästy hyvissä olosuhteissa ja harjoitukset ovat onnistuneet varsin hyvin, sanoo Olli-Pekka Karppinen.

-Italian leirijaksolla haettiin vastapainoa myös vaeltamisella hienoissa Alppien maisemissa. Vuorilla sai kerättyä hyvin ajatuksia, sanoo Naukkarinen. 

-Oletusarvoisesti jokaisella olympiakarsintaan osallistuvalla venekunnalla on vain yksi tavoite ja se on olympiapaikka, toteaa Karppinen.

-Pitkä työ takana, nyt mennään, päättää Joel Naukkarinen.

Kevytkaksikko luottavaisena Luzerniin – osuvatko kuu ja tähdet kohdalleen?

-Innoissaan odotetaan, vaikka vähän jännittääkin, sanoo Hirvilampi.

-Euroopan olympiakarsinta Varesessa oli meille hyvä osoitus siitä, miten vauhtia pitäisi jakaa. Muut ottivat vauhdikkaamman lähdön ja peräaallot hieman haittasivat. Nyt pitää lähteä reippaammin ja roikkua hetki. Me jaksetaan, kyllä keskivaihe ja loppu painaa, sanoo Petäjäniemi.

-Tehtiin päätös, että edellisen karsinnan jälkeen palattiin Suomeen perheiden luokse ja palauduttiin niin henkisesti kuin fyysisesti, sanoo Hirvilampi.

-Soutuharjoituksien suhteen Suomessa tehtiin valinta, että harjoitukset tehtiin lainayksiköillä ja nyt ollaan leireilty 2,5 viikkoa Varesen maisemissa, sanoo Hirvilampi

-Vähän on jänskättänyt ollaanko pystytty tekemään vaadittava tason nostoa nyt viimeisen parin viikon aikana. Kuitenkin viime viikonlopun aikana treeneissä näytti sille, että yhteen soutu mennyt taas eteenpäin ja se ”joku” löytynyt, kuvaa Petäjäniemi 2,5 viikon leirin tuloksia.

-Tuntuu, että kuu ja tähdet osuu nyt kohdalleen, lauantaista eteenpäin lapaa veteen ja katsotaan miten käy, toteaa Hirvilampi.

 

Haastattelupyynnöt:
Ilona Hiltunen
Valmennuspäällikkö
+358 400 157 040

 

Kilpailujen nettisivut: https://worldrowing.com/event/2021-world-rowing-final-olympic-qualification-regatta/