U23 EM-kilpailut päätökseen Poznanissa

28.6.2021 Kilpailu Yleinen

Niko Keskinen ja Jaakko Hippeläinen
Niko Keskinen ja Jaakko Hippeläinen
Eetu Kolehmainen
Eetu Kolehmainen
Emma Nieminen
Emma Nieminen

Sunnuntaina päättyneet EM-kilpailut. Parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi Eetu Kolehmainen 1000m B-finaalin kolmannella sijalla.

Yksiköt saavuttivat kaikilla matkoilla B-finaalipaikan. Eetu Kolehmainen oli lähellä A-finaali paikkaa 500m välierässä, jossa hän meloi oman ennätyksen. 

-Olen tyytyväinen urheilijoiden suorituksiin Poznanissa. Varsinkin yksikössä, joissa päästiin finaaleihin. Suomessa testikilpailuissa ja harjoituksissa hyvin onnistunut kaksikko Hippeläinen / Keskinen ei päässyt omalle tasolleen. Huomion arvoista on, että nämä EM-kilpailut olivat Niko Keskiselle ensimmäiset kansainväliset kilpailut, sanoo nuorten maajoukkueen valmentaja Jonas Saelens.

Emma Nieminen sekä Niko Keskinen ja Jaakko Hippeläinen ovat harjoitelleet koko talven Suomessa.

– Poznanin EM-kilpailut antoivat varmasti itseluottamusta urheilijoille, että ovat harjoitelleet talven hyvin ja sama meno jatkuu tästä eteenpäin, uskoo Jonas Saelens.

-Tänä keväänä vain Eetu (Kolehmainen) päässyt harjoittelemaan ja kilpailemaan ulkomailla, joten oli tärkeää saada myös muille tuntumaa kansainväliseen kilpailuun sekä kansainvälisten kilpailujen valmistautumiseen. Myöhemmin tänä kesänä tulossa vielä U23 MM-kilpailut, sanoo Jonas Saelens.  

 

Suomalaisten sijoitukset:

Emma Nieminen K1 200m: B-finaalin 8. 

Emma Nieminen K1 500m: B-finaalin 8. 

Eetu Kolehmainen K1 1000m: B-finaalin 3. 

Eetu Kolehmainen K1 500m: B-finaalin 5. 

Jaakko Hippeläinen ja Niko Keskinen K2 1000m: Välierän 9. 

 

Kilpailujen nettisivut