B-finaalipaikat Suomen joukkueen tavoitteena EM-kisoissa, Mihalik mitaliehdokas 5000 metrillä

Suomen ratamelojien tiivis arvokilpailuputki jatkuu torstaina Münchenissä alkavissa EM-kilpailuissa. Mukana on kaikkiaan kuusi suomalaismelojaa, joista Sara Mihalik, Netta Malinen, Jeremy Hakala ja Eetu Kolehmainen kilpailivat äskettäin MM-kilpailuissa.

Heidän lisäkseen Münchenissä kilpailevat Joona Mäntynen ja Otto Sivula. He kilpailevat kajakkikaksikoiden 200 metrillä ja Mäntynen lisäksi 200 metrillä.

– Kisoihin valmistautuminen on mennyt ilman isompia ongelmia. SM-kisoissa tapahtunut lihaksen venähdys saatiin hoidettua ja sain tehtyä hyvän harjoitusjakson vielä ennen tänne lähtöä. Nyt tuntuu, että olen hyvässä vireessä haastavan kauden jälkeen. Pyrin tekemään hyviä suorituksia ja yltämään parhaimpaani, Mäntynen sanoi.

MM-kisoissa Mihalik meloi 5000 metrillä pronssia. Muuten kisoissa tuli suomalaisittain sekä positiivisia suorituksia että kysymysmerkkejä. Ratamelonnan valmennuspäällikkö Petteri Pitkänen odottaa mielenkiinnolla suomalaissuorituksia EM-kilpailuissa.

– EM-kisoissa on samat sijoitushaarukat mitä metsästetään eli B-finaaleihin pääsyä ja siellä mahdollisimman korkealle. Kilpailuiden taso tulee olemaan todella hyvä. Sara on varmasti EM:ssäkin mitalikandidaatti 5000 metrillä. Suorilla matkoilla olen tyytyväinen, jos tulee mahdollisimman monta B-finaalisijoitusta ja mahdollisimman hyviä sijoituksia, Pitkänen sanoo.

Suomen joukkue ja matkavalinnat:

Miehet:

K1 200m: Joona Mäntynen
K1 500m: Jeremy Hakala
K1 1000m: Eetu Kolehmainen
K1 5000m: Jeremy Hakala
(Aikataulu kuitenkin sellainen että K1 5000m käydään lauantai iltana ja sunnuntaina MK2 500m A/B-finaalit. Mikäli K2 500m etenee A/B-finaaliin niin Hakala käy vain ottamassa startin K1 5000m kilpailussa, mikäli K2 500m ei etene A/B-finaaliin niin Hakala vetää K1 5000m kilpailun)
K2 200m: Otto Sivula–Joona Mäntynen
K2 500m: Eetu Kolehmainen–Jeremy Hakala

Naiset

K1 500m: Netta Malinen
K1 5000m: Sara Mihalik
K2 500m: Netta Malinen–Sara Mihalik

Aikataulut ja kisainfoa

Olympiasoudun ja ratamelonnan televisioinnit EM-viikolla