EM-kilpailut päätökseen, Hirvilammelle tärkeää kokemusta, Karppisen kunto nousussa

EM-kilpailut päättyivät suomalaisten osalta B-finaaleihin. Nousujohteisten kilpailujen päätteeksi Kasper Hirvilammen sijoitus 12 ja Eeva Karppisen 11.

-Hyvä kisa taas ja tänään se riitti tuohon. EM-kilpailujen 12. sija kelpaa kyllä, mutta parempaankin oli saumat. 10. sija oli otettavissa mutta ei harmitella. Ero kärkeen on pienentynyt ja nyt on nähty, että pystyy soutamaan hyvin semifinaali -tasolla ja menestymään B-finaalissa, sanoi Hirvilampi.

-Kokonaisuutena kuitenkin taas kauden parasta ja soutuun voi olla tyytyväinen, vaikka sijat kääntyivät noin loppuun tänään. Vauhti on kehittynyt selvästi, sanoi Hirvilampi.

-Selkeä kehityskohde on starttini, häviän siinä liikaa. Kovalla matkavauhdillani pelastan tilannetta, mutta sijoja ratkottaessa startin heikkous korostuu. Eroa tulee ensimmäisen 200 metrin aikana liikaa. Matkavauhti on aseeni ja nyt sitä pitää saada paremmin käyttöön startin kautta. Näin pääsen parempiin asetelmiin kiriä varten. Tänään tuosta johtuen jalat vain loppuivat viimeisellä 300m kiriin ampuessa ja siinä karkasi muutama otettavissa oleva sija, analysoi Hirvilampi.

-Nyt katseet kohti Racicen MM-kilpailuja ja siellä menestymistä. Tehdään oikeita ratkaisuja treeneissä ja hiotaan heikkouksia ja parannetaan vahvuuksia, totesi Hirvilampi.

-Tänään oli kovaa kilpailua. Aivan ei paukut riittänyt paremmille sijoille. Olen kuitenkin tyytyväinen, että olen päässyt jo näin hyvään kuntoon, sanoi Eeva Karppinen.

-Nyt kotiin palauttelemaan ja sitten seuraavaksi SM-kilpailut viikon päästä Tampereella, jatkoi Karppinen.

Valmennuspäällikkö luottavainen

-Hyvät soudut molemmilta urheilijoilta kisojen loppuun, sanoi valmennuspäällikkö Hiltunen.

-Kasper taisteli tosissaan sijoituksista B-finaalissa. Kasperin startti on liian hidas ja siitä johtuen hän joutuu soutamaan muita kiinni alun jälkeen. Hänen matkavauhti on jo hyvää ja tänäänkin hän sai seuraavia sijoja kiinni matkan aikana. Tämä kuitenkin kostautui lopussa, eikä paukut ihan riittäneet loppukirissä. Kilpailun alku on selkeä kehityskohde, johon pitää keskittyä ennen MM-kisoja, arvioi Hiltunen Hirvilammen soutua.

-Eevalta hyvä kisaveto tänään. Pitkän kisatauon jälkeen tämä oli hyvää taistelua. Eevan kohdalla kunto tästä tulee vain paranemaan. Tästä on hyvä jatkaa tulevaan, sanoi Hiltunen Karppisen soutua.

Kilpailukauden jatko

Olympiasoudussa kansainvälinen kilpailukausi jatkuu MM-kilpailuilla Racicessa 18.-25.9.2022. Sitä ennen kilpaillaan vielä SM-kilpailut Tampereella 20.-21.8.2022.