Hirvilampi ja Karppinen molemmat B-finaaleihin

Miesten kevyen yksikön ja naisten yksikön välierät olivat odotetun kovia ja tällä kertaa suomalaisten soudut jatkuvat B-finaaleissa, jotka soudetaan sunnuntaina aamupäivällä. Huominen B-finaali on Kasper Hirvilammelle arvokilpailu-uran ensimmäinen.

-Olipahan kisa ja tärkeä päästä näihin kisaamaan. Omalta osalta parasta tekemistä mitä on ollut kauden aikana. Se riitti tänään tuohon. Lähdin rohkeasti, mutta arvokilpailujen välierä näytti paikkansa. Eka 500 metriä oli aikamoista. Vähän levotonta oli 400–700 metrin väli, mutta sen jälkeen oli mielestäni hyvää tekemistä. Teknisesti soutu tuntui hyvälle tänään, mikä oli tärkeää, sanoi Hirvilampi välierän vedostaan.

-Huomenna mennään vielä ja nautitaan kilpailemisesta, totesi Hirvilampi ja suuntasi katsetta B-finaaliin.

-B-finaalista on odotettavissa tulosten perusteella todella tiukka ja hyvä kisa. Lähden tekemään hyvää soutua ja taistelemaan. Jokainen sija on tärkeä ja hieno juttu näissä karkeloissa. A-finaalipaikasta jäätiin 7 sekuntia eli vettä on välissä, mutta ero ei ole mahdoton kuitenkaan ottaa vielä, analysoi Hirvilampi.

-Kasperilta ihan hyvä soutu, kova oli vauhti kärjellä. Kesän parhaita soutuja ehdottomasti. Ja olihan tämä Kasperille ensimmäinen B-finaali arvokilpailuista, sanoi valmennuspäällikkö Ilona Hiltunen.

-Kärki on taas lähempänä. Töitä on tehty ja sitä pitää vaan jatkaa, että saavuttaa seuraavan tason eli A-finaalipaikan, jatkoi Hiltunen.

-Soutu lähti hyvin, mutta oli ponnetonta menoa ja en löytänyt hyvää virettä. Loppumatkasta säästelin jo huomiseen B-finaalin, siellä sitten taistellaan, sanoi Karppinen välierän jälkeen

-Kuten Eeva itsekin arvioi, niin soutu lähti ihan hyvin liikkeelle, kuitenkin sähäkkyys puuttui. Jossain kohtaa Eeva alkoi katsella missä kärki menee ja alkoi säästellä huomiseen. Huomenna kuitenkin B-finaali ja siihen kaikki paukut. Siinä ei sitten tarvitse säästellä tai vilkuilla, sanoi Hiltunen.

B-finaalit sunnuntaina

LM1x: Kasper Hirvilampi 10:40, rata 6

W1x: Eeva Karppinen 11:40, rata 1

Kuva: Balint Czucz