Eetu Kolehmainen yksiköiden tuplamestariksi

Tampereen Kaukajärvellä melottiin tänään ratamelonnan SM-kilpailujen I-osan ensimmäinen päivä. Päivän aikana kilpailtiin kajakkiyksiköiden ja kaksikoiden SM-mitaleista. Lisäksi melottiin lasten sarjojen ja masters-sarjojen Suomen Cupin lähtöjä.

Miesten sarjassa Mikkelin Melojien Eetu Kolehmainen vei voiton sekä 200 metrin että 1000 metrin kajakkiyksiköissä.

-Kaksatasen voitto oli aikamoinen yllätys mulle. Tonni, no siinä mä lähdin tavotteleen kultaa ja se nyt sattu tulemaan. Keli oli kyllä ihan hirvee, ei siitä pääse mihinkään, oli sivuaallokko ja lähtöponttoonien luona aallot iskeyty takaisinpäin, mutta ei se onneks vaikuttanu kisan etenemiseen kommentoi tuplakultamitalisti Kolehmainen.

Tampereen Vihurin Netta Malinen sai kultaa naisten 200 metrillä ja Pirkka-Melojien Oona Vasko kultaa 1000 metrillä. Pirkka-Melojien Antti Välkki voitti sekä 200 metrin että 1000 metrin matkat C1-luokassa, eli kanadalaiskanooteissa.

Naisten 200 metrin kaksikoiden voittoon meloivat sisarukset Netta ja Olivia Malinen. Miesten kaksikoiden 200 metrin matkalla kultaa meloivat Pirkka-Melojien Tomi Nieminen ja Joona Mäntynen. Miesten tuhannen metrin kaksikoiden kullan veivät Kangasalan Melojien Jeremy Hakala ja Niko Keskinen. Naisten 1000 metrin voittoon kauhoivat Pirkka-Melojien Oona Vasko ja Merja Suksi.

Kilpailut jatkuvat sunnuntaina 500 metrin ja 5000 metrin lähdöillä. Ensimmäiset lähdöt sunnuntaina 9:00 alkaen ja palkintojen jako noin 16:30.

Kuvia: SM osa 1 2022 16.-17.7.2022 Kaukajärvi – Google Kuvat