Netta Malinen ratamelonnan SM-kisojen vahvin meloja

Tampereen Vihurin Netta Malinen oli menestyksekkäin urheilija ratamelonnan SM osa 1 kilpailuissa. Hän voitti kaikki kilpailut, joissa hän oli mukana. Sunnuntaina mitalitiliin tulivat 500 metrin ja 5000 metrin yksikkömatkojen kultamitalit lauantaisen 200 metrin kullan lisäksi. Lisäksi Netta voitti kultamitalin lauantaina 200 metrin kaksikoissa ja sunnuntaina 500 metrin kaksikoissa yhdessä sisarensa Olivia Malisen kanssa.

-Oon kyllä tosi tyytyväinen tähän kisaviikonloppuun, että kaikki kisat mitä vedin, niin voitin. Tottakai tiesi hyvin, että treenit on mennyt hyvin viime aikoina, mutta ei siitä silti koskaan varma voi olla, että missä kunnossa muut on. Myöskin ihan hyvää kertoo sitten tulevien MM- ja EM-kilpailujen suhteen. Yleensä mulla on ollu noilla, varsinkin lyhyillä matkoilla startit tuottanu hankaluuksia, mutta nekin meni nyt täällä ehkä vähän paremmin, sanoo Malinen

-Ensi viikonloppuna meillä on MM-kilpailujen valmistava leiri Pajulahdessa ja sitten sitä seuraavalla viikolla lähtö Kanadaan MM-kilpailuihin.  Siellä mulla on sitten yksiköllä ja kaksikolla 500 metrin kilpailut, pohtii Netta Malinen heti viimeisen maaliintulon jälkeen käytyä kisaa ja tulevaisuuden näkymiä.

Myös Mikkelin Melojien Eetu Kolehmainen jatkoi eilistä kultasuoraansa tänään voittamalla kolmannen kullan 500 metrin miesten kajakkiyksiköissä. Samoin Pirkka-Melojien Antti Välkki voitti viikonlopun kolmannen kultamitalinsa miesten kanadalaisyksiköiden 500 metrin matkalla.

Kaksikoiden 500 metrin kilpailussa voiton vei Kangasalan Melojien kaksikko Jeremy Hakala ja Niko Keskinen.

5000 metrin miesten yksiköissä ykkössijan tiukassa kamppailuissa vei Kangasalan Melojien Jeremy Hakala. Jeremy otti kärkipaikan heti lähdössä, mutta muista kärkisjoista nähtiin kova kamppailu neljän melojan kesken. Hopean tällä matkalla vei Kangasalan Melojien Matias Ylisiurua ja pronssimitalille itsensä kamppaili Vanajaveden Vesikoiden Jaakko Hippeläinen.

Kaukajärvellä kilpailtiin kuluneena viikonloppuna aikana ratamelonnan yksiköiden ja kaksikoiden Suomen mestaruuksista. Lisäksi mukana oli lasten, nuorten ja mastersien lähtöjä, jotka olivat osa melonnan Suomen Cupia.  Kuluneen viikonlopun kilpailu oli Tampereen Vihurin järjestämä. Ratamelonnan Suomen mestaruuskisojen osa 2 kilpaillaan Kaukajärvellä 27.–28.8. ja sen järjestää Kangasalan Melojat.