Freestylemelonnan vuoden 2022 maailmancupit melotaan Yhdysvalloissa 3-9.10.2022

Ensi viikolla melotaan Columbuksessa, Georgian osavaltiossa kaksi erillistä freestylen maailmancup-kilpailua, joista jälkimmäinen melotaan vuoden 2023 MM-kilpailujen kilpailukoskessa. Suomella on maailmancupeissa neljän melojan joukkue. Joukkue on keskittynyt näihin kilpailuihin heinäkuun MM-kilpailuiden jälkeen ja lähtee luottavaisin mielin ensi viikkoon.

Joukkueeseen kuuluu kolme melojaa miesten sarjassa sekä yksi U18 poikien sarjassa. Miesten sarjassa melovat Tuus-Melojien Visa Rahkola (kotipaikka: Vantaa), Kohina -koskimelonnan Miika Sorjonen (Espoo) sekä Melanvilauttajien Tuisku Äänismaa (Heinola). Poikien sarjassa meloo Melanvilauttajien Onni Eronen (Jyväskylä).

Kilpailupaikat sijaitsevat Columbuksessa samassa joessa muutaman kilometrin päässä toisistaan. Ensimmäinen maailmancup melotaan 3-5.10.2022 Ambush Wave nimisessä aallossa. Kilpailut käynnistyvät alkuerillä maanantaina 3.10., välierät melotaan 4.10. ja finaalit 5.10. Toinen kilpailu Good Wave -aallossa käynnistyy vastaavasti alkuerillä 7.10 päättyen finaaleihin sunnuntaina 9.10. Good Wave on myös vuoden 2023 MM-kilpailukoski, joten kilpailijoilla on panoksena normaalin kilpailumenestyksen lisäksi valmistautuminen ensi vuoden tärkeimpään koitokseen.

Joukkue on ollut kilpailupaikalla puolitoista viikkoa ja hieronut kisasuorituksiaan kaikille uusissa koskissa. Lajissa jokainen suorituspaikka on erilainen ja muuttuu myös kosken virtaaman mukaan, joten perusteellinen harjoittelu kisapaikassa eri vedenkorkeuksilla on välttämätöntä onnistuneen suorituksen saamiseksi. Molemmat kilpailut melotaan tällä kertaa aallossa, mikä on harvinaista arvokilpailuissa, koska yleisimmin kilpailupaikkana on kaatuva stoppari.

Hallitseva suomenmestari ja joukkueen arvokisakonkari Visa Rahkola lähtee kilpailuihin rennosti.
– Treenit ovat sujuneet suunnitelmien mukaan. On hienoa, että pääsee kisaamaan kahdessa erilaisessa aallossa viikon sisään. Kyseessä on minun yhdeksännet arvokisani, mutta vasta ensimmäiset aallossa. Tämä tuo mukavasti lisämielenkiintoa kilpailuun. Toki nämä ovat myös urani ensimmäiset maailman cupit, joten senkin takia ollaan uuden äärellä. Kaiken kaikkiaan fiilis on hyvä ja odotan innolla kisojen alkua, sanoi Visa Rahkola.

Tuisku Äänismaa on ollut harjoituksiinsa tyytyväinen ja hakee sijoitusta 20 parhaan joukkoon cuppien yhteispisteissä. Kesän aikana Suomessa aaltomelontaan ja maailmancuppeihin valmistautumiseen panostanut Miika Sorjonen keskittyy siirtämään harjoitellut taitonsa kahteen uuteen aaltoon:
– Aaltojen haastavuus on yllättänyt minut. Vielä viikon jälkeen ei ole ”kisarunit ”valmiit, mutta alkaa vähitellen pala palalta tulla kasaan, sanoi Miika Sorjonen.

Joukkueen 16-vuotias juniori Onni Eronen on luottavainen omaan melontaansa.
– Treenit ovat menneet hyvin ja tapaturmilta on vältytty. Runit ovat lähteneet pyörimään ja kisafiilifs on korkealla. Kisoihin lähden hyvillä odotuksilla ja tähtäin on tiukasti palkintopallilla, mutta maailmanluokan vastusta riittää. Ensi viikolla nähdään kuinka käy, sanoo Onni Eronen.

Kilpailusivut, joilla on live stream ja tulospalvelu: https://www.canoeicf.com/canoe-freestyle-world-cup/columbus-georgia-2022

Seuraa Freestylemaajoukkuetta:

Blogi: www.freestylemelonta.com
Instagram: @fin_freestylekayakingteam
Facebook: https://www.facebook.com/freestylekayakinteamfinland/
Tietoa freestylemelonnasta: https://melontajasoutuliitto.fi/melonta/freestylemelonta/