Hakala B-finaaliin ja Malinen C-finaaliin maailmancupin avauspäivänä Racicessa

Jeremy Hakala ylsi B-finaaliin ja Netta Malinen C-finaaliin kajakkiyksiköiden 500 metrillä ratamelonnan maailmancupin avauspäivänä Tsekin Racicessa.

Hakala oli alkuerässään neljäs ja välierässään viides. Välierästä kolme parasta selvisi finaaliin ja seuraavat kolme B-finaaliin.

– Aamulla oli alkupuolisko oikein hyvä ja onnistunut, loppua kohden pystyin jo vähän himmailemaankin. Välierässä en ollut startissa ihan terävimmilläni, ja siinä tuli yllättävän iso ero vieruskavereihin, jotka finaaliin menivät. Ero mikä finaaliin tuli, tuli kyllä ihan startin jälkeen. Kesän aikana kun saa starttiin petrausta ja huippunopeutta ylemmäs, tulee varmasti oikein hyväkin, Hakala sanoi.

– Nyt tuntuu, että jaksan tulla koko 500 metriä hyvin tasaisesti ja lopussa jopa sain kärkikavereita vähän kiinnikin. Oikein hyvät ennusmerkit tähän kohtaan kautta, hän sanoi hyvillä mielin ja suuntaa innolla B-finaaliin tavoittelemaan siinä kärkipään sijoituksia.

B-finaali melotaan lauantaina, jolloin Hakalalla on myös kajakkikaksikoiden 500 metrin alkuerä Eetu Kolehmaisen kanssa.

Malinen oli 500 metrillä alkueränsä neljäs ja välieränsä yhdeksäs. Hän meloo C-finaalissa lauantaina. Malinen meloi myös 1000 metriä, jossa hän oli alkueränsä kuudes ja jatkaa välierissä lauantaina.

Sara Mihalik oli kajakkiyksiköiden 1000 metrillä neljäs ja ylsi välieriin. 500 metrillä hän oli eränsä kahdeksas, eikä yltänyt jatkoon.

Muista suomalaisista Eetu Kolehmainen oli kajakkiyksiköiden 1000 metrillä eränsä seitsemäs, eikä selviytynyt jatkoon.