Hakalalla positiivinen cup-avaus, Malinen tyytyväinen matkavauhtiinsa 500 metrillä

Jeremy Hakala oli kajakkiyksiköiden 500 metrillä B-finaalin kuudes eli kokonaistuloksissa 15:s ratamelonnan maailmancupissa Racicessa. Päivän toinen suomalainen finaaleissa oli Netta Malinen, joka oli kajakkiyksiköiden 500 metrillä C-finaalin kahdeksas

– B-finaali oli ihan kohtalaisen hyvä suoritus. Pieniä juttuja siitä pystyy vielä korjaamaan, mutta aika tasainen suoritus. Siihen voin olla ihan tyytyväinen, Hakala sanoi.

Hakala ja Eetu Kolehmainen sijoittuivat kaksikoiden 500 metrillä alkueränsä kuudenneksi, mikä ei tällä kertaa vienyt suomalaiskaksikkoa välieriin.

– Kaksikon osalta melko hyvää, se oli kuitenkin vasta toinen kisa, jonka vedimme kaksikolla yhdessä. Kun minut on siirretty kaksikossa edestä taakse, joten pikkuisen on vielä totuttelemista siinä, miten takana pystyy toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla. Ei ollenkaan huono veto. Kaksikossa marginaalit ovat pienet. Taso on ihan järkyttävän kova. Ihan hyvillä mielin kohti ensi viikonloppua. Olisi ollut kiva päästä vetämään vielä kaksi vetoa kaksikolla, mutta tälleen tällä kertaa. Koitetaan ensi viikonloppuna parantaa tuosta, Hakala sanoi.

Kajakkiyksiköiden 1000 metrillä välierissä nähtiin suomalaisista Malinen ja Sara Mihalik. Mihalik oli välieränsä viides, Malinen kuudes. B-finaali melotaan sunnuntaina.

Malisella oli 500 metrin kilpailuistaan mielessä sekä hyvää että kehitettävää.

– Sekä eilen että tänään ne olivat matkavauhdin suhteen ihan ok ja hyväntuntuista melontaa, mutta kiihdytykset tuntuivat vähän raskailta ja jähmeiltä ja söi aika paljon voimia. Ehkä vähän jäi hampaankoloon sijoituksesta, ensi viikolla hyvä lähteä koittamaan parannusta. Tonnin alkuerässä eilen oli vähän takki tyhjä, mutta tänään välierässä jo pirteämpää menoa, Malinen summasi.