Hakala B-finaalin neljäs ja Malinen kahdeksas

Lauantaina suomalaisten osalta kilpailtiin ratamelonnan MM-kilpailuissa viimeiset suorien matkojen lähdöt, kun kilpailuina oli Hakalalla sekä Malisella 500 metrin B-finaalit. Molemmat suomalaiset sivusivat B-finaalin suorituksillaan uransa parasta tulosta MM-tasolla.

Hakalan sijoitus B-finaalissa oli neljäs eli kokonaistuloksissa 13., joka on Hakalan uran paras sijoitus MM-tasolla. 

-Finaaliveto oli onnistunut ja pystyi tekemään sen mitä oli tehtävissä. Meni ihan suunnitelmien mukaan. Matka tosin tuntui pitkälle näissä olosuhteissa, sanoi Hakala

-Ihan hyvä maku jäi tähän. Paras sijoitus MM-kilpailuissa, sanoi Hakala tyytyväisenä B-finaalin jälkeen.

-Hyvä veto B-finaalissa, veti fiksusti keli huomioiden. Viivan alle jäi varmasti se mitä nyt oli vedettävissä. Hyvä päätös suorien matkojen kilpailulle, arvioi Petteri Pitkänen Hakalan uran parasta sijoitusta.

MM-kilpailujen viimeisenä päivänä Hakalalla on luvassa 5000metrin kilpailu, joka melotaan kierroskilpailuna.

– Pitkästä aikaa pitkän matkan kierroskilpailu kansainvälisellä tasolla. Vaikea sanoa, mitä huomiselta odottaa. Sijoitus tulee riippumaan paljon siitä, pääseekö alussa johonkin hyvään ryhmään melomaan, ennakoi Hakala päätösmatkaansa.

Malinen B-finaalin kahdeksas naisten olympiamatkalla

-Veto tuntui hyvälle. Pirteempi olo kuin eilen, mutta keli oli pahempi. Vastatuulta oli tänäänkin ja matka tuntui pitkälle. Tuntui, että palautui hyvin eilisen jälkeen ja oli tuore olo. Oli myös fiilis, että olin henkisesti valmis kisaan. Hyvä fiilis jäi näistä kisoista, sopivan taistelutahtoinen, analysoi Malinen.

-Täytyy olla tyytyväinen, kokonaisuudessaan sijalla 17. MM-kilpailuissa. Netan aika oli heikoin, jolla mentiin B-finaaliin ja pystyi siellä ottamaan meksikolaisen päänahan (meksikolainen meloi MM-pronssia voittaneessa nelikossa Halifaxissa). Erittäin hyvällä vedolla olisi parikin sijaa ollut otettavissa. Maksimivedot tälle päivälle, totesi tyytyväisenä valmennuspäällikkö Petteri Pitkänen.

Vajaan kahden viikon päästä melotaan EM-kilpailut Münchenissa, jossa jatkuu Malisen kilpailukausi.

-Innolla jään odottamaan EM-kilpailuja, kunto tuntuu olevan hyvä ja sopivasti on myös hampaan kolossa, sanoi Malinen.

Tulokset

Livestriimit Planet Canoen Youtubessa

Sunnuntain suomalaiset 5000m A-finaalissa, melotaan kierroskilpailuna.

  • 20:40: Sara Mihalik, numero: 11
  • 22:30: Jeremy Hakala, numero: 6