Mihalikille pronssia ratamelonnan MM-kilpailujen päätösmatkalta

MM-kilpailujen päätöspäivänä suomalaisedustusta oli naisten ja miesten 5000 metrin kilpailussa, joka melottiin kierroskilpailuna, sisältäen kaksi kanto-osuutta. Sara Mihalik meloi vahvasti läpi kilpailun, joka palkittiin useampi tunti kilpailun päättymisen jälkeen pronssimitalilla.

5000 metrin kilpailu koostui yhdestä pitkästä kierroksesta ja viidestä lyhyemmästä kierroksesta sekä kahdesta kanto-osuudesta. Kanto-osuudet olivat ensimmäistä kertaa ikinä ratamelonnan MM-kilpailuissa 5000 metrin kilpailussa.

-Tätä mitalia varten olen harjoitellut ja tehnyt töitä koko elämäni. Ilman Suomen joukkuetta en olisi saanut mahdollisuutta tähän, iloitsi Mihalik.

-Kanto-osuuksia on harjoiteltu viikon aikana ja ne sujuivat hyvin. Harmittavasti toisen kanto-osuuden päätteeksi kajakkiin mennessä kaaduin ja aikaa meni kajakin tyhjentämiseen ja kärki pääsi karkaamaan. Melonta tuntui hyvälle ja toimin järkevästi vaikeissa tilanteissa kilpailun aikana. Yksi parhaista kilpailuista urallani, pois lukien ”uintiosuus”, analysoi Mihalik MM-kilpailujen päätösmatkaansa.

Kilpailussa käytettiin ensimmäistä kertaa ”Knock out” -kilpailumuotoa, jossa jokaisella kierroksella hitain meloja liputetaan ulos.

-Minut oltiin liputettu ulos ja kysyin kilpailun tuomarilta kilpailun aikana, että miksi minut on liputettu ulos. Vastaus oli, että minut oli pudotettu ”Knock outina” pois. Olin varma, etten olisi pudotettu, kun olin kärkiryhmässä, joten jatkoin vain melomista maaliin asti ja se kannatti. Tosin kilpailun jälkeen piti vielä taistella mitalista, kertaa kolmantena maaliin tullut Mihalik useampi tunti kilpailun päättymisen jälkeen tapahtumia pronssimitali kaulassa.

-Mahtavaa mennä kotiin aikuisten MM-mitalin, odotan innolla EM-kilpailuja, sanoi Mihalik.

-Pää on aika tyhjä tällä hetkellä, samalla myös tyytyväinen Saran suoritukseen. Kilpailun jälkeen saimme kuulla, että Saran kolmas tila olisi vaihtunut ”KO” eli knock out. Viimeisen parin tunnin aikana on tullut tehtyä protestia ja keskusteltua tuomareiden ja juryn kanssa, jotta oikeus tapahtuisi. Jos on kolmen kärjessä koko kilpailun kaatumisista huolimatta, niin tämä oli oikea ratkaisu urheilullisesti, totesi Petteri Pitkänen kilpailun jälkeisiä vaiheita.

-Sara valmistui tämän kilpailuun huolellisesti. Hänestä on huokunut itseluottamusta tähän matkaan koko ajan, sanoi Pitkänen.

Hakala suuntaa katseita EM-kilpailuihin

Päätösmatkan jälkeen Jeremy Hakala kommentoi MM-kilpailurupeamaa ja suuntasi katseita tuleviin EM-kilpailuihin.

-Olen tyytyväinen yksikön 500 metriin, uran paras sijoitus MM tasolla! Kaksikko pienoinen pettymys, kun jäätiin kuitenkin verrattain kauas B-finaaliin pääsystä. Nyt nokka kohti EM-kilpailuja ja koitetaan siellä petrata kaksikon tasoa ylöspäin, sanoi Jeremy Hakala.

Tulokset: https://memosoft.spotfokus.com/timetable/eventdetail/72/2022-ICF-Canoe-Sprint-and-Paracanoe-World-Championships

Ratamelojat jatkavat kansainvälistä kilpailukauttaan EM-kilpailuilla Münchenissä 17.-21.8.2022. 

Uutinen EM-joukkueesta: https://melontajasoutuliitto.fi/2022/ratamelonnan-em-kilpailujen-valinnat/, alkuviikosta julkaistaan EM-kilpailujen matkavalinnat naisten osalta.