Karppinen ja Hirvilampi valmiina EM-kilpailuihin

Soudun arvokilpailusyksy alkaa EM-kilpailuilla Münchenissä, jossa ensimmäinen kilpailupäivä on 11. elokuuta. Suomalaisista mukana ovat naisten yksikössä Eeva Karppinen ja miesten kevyessä yksikössä Kasper Hirvilampi.

Hirvilampi sairasti koronan heinäkuun alkupuolella Luzernissa olleen maailmancupin jälkeen, mutta pääsi melko nopeasti takaisin harjoittelun pariin.

– Treenit itsessään ovat olleet varsin nousujohteisia taudin jäljiltä ja lähdenkin luottavaisin mielin kisoihin. Kilpailu tulee olemaan kovaa, ja onkin hienoa päästä taas viivalle. Lähdetään taas nauttimaan kilpailemisesta ja tekemään kauden parhaita soutuja, Hirvilampi sanoi.

– Arvokisat ovat aina arvaamattomat ja varmasti tulee hyvät kisat. Monilajitapahtuman tunnelma tulee varmasti sytyttämään.

Myös Eeva Karppisen valmistautuminen on sujunut hyvin. Perheen toinen lapsi syntyi 4,5 kuukautta sitten ja Karppinen palasi normaaliin harjoitteluun kuuden viikon jälkeen synnytyksestä ja kilparadoille kesäkuun PM-kilpailuissa.

–  Lähdin kesään paineettomasti ja olenkin yllättynyt miten nopeasti palautuminen normaalivauhteihin on tapahtunut. Nyt takana on hyvä treeni jakso ja innolla odotan kisoja. Tavoitteena on soutaa kisa kerrallaan mahdollisimman kovaa ja nauttia, Karppinen sanoi.

Joukkueeseen oli valittu myös Jukka-Pekka Kauppi ja Juho-Pekka Petäjäniemi, mutta kaksikko joutui perumaan osallistumisen Kaupin loukkaannuttua pyöräkolarissa. Lääkärin arvion perusteella EM-kilpailut jäävät väliin ja tähtäin siirtyy MM-kisoihin, jonne kaksikko on jo valittu.

Kuva: Balint Czucz