Hakala ja Mihalik C-finaaleihin tuulisessa Poznanissa

Jeremy Hakala ja Sara Mihalik selvisivät kumpikin matkoillaan C-finaaliin, kun ratamelonnan maailmancup jatkui torstaina Puolan Poznanissa erittäin tuulisissa olosuhteissa.

Hakala oli kajakkiyksiköiden 1000 metrillä alkueränsä viides ja selvisi ajalla välieriin. Välierässään hän oli yhdeksäs, mikä vei hänet C-finaaliin.

– Alkuerä oli varsin hyvä veto, keskivaiheen pätkää pitää vielä pystyä petraamaan. Nyt jaksoin hyvin tulla loppuun asti. Ero kärkeen syntyi 500-750 metrin välillä, joten sinne parempaa melontaa niin alkaa olemaan jo todella hyvä, Hakala tuumi päivänsä alkua.

Välieräänsä hän kuvasi ”kohtalaiseksi suoritukseksi”.

– Aivan alussa en päässyt parhaaseen melontaan kiinni. Melonta jäi hieman tehottomaksi, ja näin ollen en saanut parasta painetta yksittäiseen vetoon. Positiivista oli kuitenkin, että jaksoin koko matka meloa. Tuosta voi vetää selvät askelmerkit kohti lauantain C-finaalia. Pyrkiä saamaan paketti alusta asti hyvin kasaan ja sen jälkeen vaan tuupata meneen sen mitä miehestä lähtee maaliin asti! Jokainen sijoitus lauantaina on voitto, josta voin olla tyytyväinen, Hakala sanoi.

Samassa luokassa kilpaili myös Eetu Kolehmainen, joka oli alkueränsä kuudes eikä selvinnyt jatkoon.

Sara Mihalik oli kajakkiyksiköiden 500 metrillä alkuerässään viides ja selvisi välieriin. Välierässään hän oli seitsemäs ja meloo C-finaalissa.

– Todella haastava päivä, koska voimakkaasta tuulesta johtuen aallot olivat isoja. Joukkueemme oli kuitenkin valmistautunut siihen, joten pysyin rauhallisena läpi päivän. Aikataulut muuttuivat jatkuvasti, mutten antanut senkään haitata. K1 500 metriä meni paljon paremmin kuin viime viikonloppuna Racicessa, se oli hyvä kisa. Toivottavasti saan samanlaisen kokemuksen huomenna kajakkikaksikossa Netan kanssa, Mihalik sanoi.

Mihalikin kaksikkopari Netta Malinen oli kajakkiyksiköiden 500 metrillä alkueränsä seitsemäs, eikä se riittänyt välieräpaikkaan.