Karppinen ja Hirvilampi mittaavat alkukesän kilpailukuntoaan maailmancupissa Poznanissa

Olli-Pekka Karppinen ja Kasper Hirvilampi hakevat hyviä onnistumisia, kun kauden toinen olympiasoudun maailmancup alkaa Poznanissa torstaina illalla alkuerillä. Ensimmäisessä maailmancupissa ei suomalaisia vielä ollut mukana, mutta nyt Karppinen nähdään miesten yksikössä ja Hirvilampi miesten kevyessä yksikössä.

– Lähdetään katsomaan, mikä on oma taso. Ensisijainen tavoite on, että tekisin henkilökohtaisesti tasonnostoa aikaisempiin vuosiin nähden. Sanoisin, ettei ole sijoitustavoitetta. Ehkä se, että olisin itse tyytyväinen kisoihin ja saisin nostettua tasoani siitä mitä se on ollut, se on nyt ykkösjuttu, Karppinen sanoo.

Karppinen ja Hirvilampi ovat kumpikin kilpailleet kansainvälisesti viime vuosina kaksikossa, joten he pääsevät pitkästä aikaa mittaamaan vauhtiaan yksikössä. Karppisen harjoituskausi on ollut onnistunut.

– Fyysisellä puolella on tullut selvä harppaus eteenpäin etenkin aerobisella puolella. Tosi vähän olen ollut vesillä, kun en ole leirellyt vaan olen Suomessa harjoitellut. Soutukilsoja ei ole hirveästi, mutta yleisesti olen oikealla tiellä. Nyt nähdään (kilpailuissa) mikä on tämän hetken taso, Karppinen kiteyttää.

Hirvilampi odottaa innolla perjantaita, jolloin hän pääsee pitkästä aikaa kansainvälisiin kilpailuihin.

– Tämä vuosi on ollut vähän ylä- ja alamäkeä, mutta nyt tuntuu, että olen päässyt ihan kohtuulliseen kuntoon. Pitkästä aikaa kun menee yksiköllä, se on vähän uusi tilanne. Olen tottunut, että on se toinen, jonka kanssa on ne yhteiset rutiinit. Fyysisesti suoritus ei tietenkään eroa, samalla lailla siinä soudetaan, Hirvilampi sanoo.

Hän odottaa Poznanista hyvää alkua kansainväliselle kilpailukaudelle. Siitä olisi hyvä jatkaa ”vauhdin rakennusta” seuraaviin kilpailuihin.

– Kunto on tähdätty EM- ja MM-kilpailuihin, mutta on selvää, että näissä maailmancupin osakilpailuissa pitää heti onnistua ja tehdä hyviä suorituksia. Tulostavoitetta ei niinkään ole, vaan lähtö kerrallaan hyviä soutuja. Tulos seuraa sitten varmasti.

Tapahtuman nettisivut:

2022 World Rowing Cup II – Poznan, Poland – World Rowing

2022 World Rowing Cup II, Poznan, POL (wrc2022poznan.com)