Kevyiden yksiköiden osalta MM-kilpailut päätökseen

Kasper Hirvilampi souti omassa D-finaalissaan viimeiseksi ja kokonaistuloksissa sijalle 24.

– Olipa kova kilpailu, päivän maksimi rehellisesti sanottuna. Veto oli ihan ok. Starttasin itselleni todella kovaa ja pääsin rintamaan mukaan ja hyvään paikkaan toisella vitosella. Kolmannen vitosen toisella puoliskolla aloin hiipumaan, mutta päätyyn taisteltiin, mitä irti sain. Harvoin on näin paha olo.

MM-kilpailut päättävät Hirvilammen kauden.

-On aika tyhjä olo, epäonnistuin kauden tärkeimmässä kilpailussa. Olkoonkin, että taso oli todella kova näissä MM-kilpailuissa. Tasoni on noussut, mutta teknisesti häviän vieläkin liikaa. Pieniä taktisia virheitä tuli näissä kilpailuissa, mitkä kostautuivat. Lopussa viisi kilpailuvetoa alkoi tuntumaan, vaikka niistä muutamat olivat vähän mitä olivat. Pienet asiat ratkaisevat ja maailmancupin semifinalisteja ja mitalisteja taistelee C/D finaaleissa.

-Teen kaikkeni, että ensi vuonna Belgradissa MM-kilpailuissa olen taas parempi, nopeampi ja fiksumpi urheilija. Vuosi on pitkä aika. Nyt vaan kehittämään heikkouksia, tsemppasi Hirvilampi.

MM-kilpailujen ensi kertalainen Espoon Soutajien Aura Forsberg souti päätöslähdössään D-finaalissa. Hän sijoittui D-finaalissaan kolmanneksi ja kokonaissijoituksissa sijalle 21.

-Tänään onnistui soutu ihan nappiin, kaikkeni annoin viimeistä mehua myöten. Oli mahtavaa päästä vihdoin kisaamaan kunnolla muita vastaan ja haastamaan vähän parempia soutajia, sanoi Forsberg.

-Kokonnaisuudessa oli nousujohteiset kilpailut, eli vedot paranivat loppua kohden. Täysin uusi kokemus minulle näin pitkä kilpailurupeama, mutta kroppa toimi hyvin ja ehdin palautua riittävästi vetojen välissä. Myös painossa pysyin hyvin koko viikon. Tähän on hyvä päättää kausi ja ottaa suunta kohti ensi kesää, päätti Forsberg.

MM-kilpailut jatkuvat vielä sunnuntaina, kun miesten pariairokaksikko (M2x) Jukka-Pekka Kauppi – Juho-Pekka Petäjäniemi soutavat D-finaalissa klo. 11:56.

Lisätietoja ja tulokset MM-kilpailuista: https://worldrowing.com/event/2022-world-rowing-championships