Malinen ja Hakala B-finaaleihin

Halifaxin MM-kilpailujen viiden startin välieräpäivästä käteen jäi Netta Malisen ja Jeremy Hakalan B-finaalipaikat yksiköiden 500 metrillä. Eetu Kolehmaisen ja kaksikoiden vauhdit eivät riittäneet finaaleihin.

-Paras veto täällä tähän mennessä. Erä oli kova ja pakko oli lähteä testaamaan, että kuinka kestää mukana. Ihan ei kestänyt loppuun asti tänään. En lähtenyt peesailemaan vaan täysiä mentiin. Tänään oli semmoista menoa, jota pitääkin olla MM-kilpailuissa, sanoi Jeremy Hakala.

-Huomenna kans kovaa liikkeelle ja rauhaa keskivaiheille, niin pitäisi kantaa loppuun asti, tuumasi Hakala.

-Jeremylle hatun nosto, rohkeasti lähti haastamaan ja hakemaan jopa A-finaalipaikkaa. Vähän tummui lopussa, mutta mieluummin näin päin. Pitää muistaa, että kovia oli vastassa, sanoi valmennuspäällikkö Petteri Pitkänen.

Malinen riittävällä suorituksella B-finaaliin

-Tuntui raskaalta melonnalta ja töitä sai koko matkan tehdä. Tuli eroa erän kärkeen ja toisaalta jäi riittävästi porukkaa taakse. Yhden päänahan nappasin, kun italialainen jäi ensimmäistä kertaa taakse, sanoi Malinen.

-Ja paras sijoitus 500 metrillä yksiköllä tähän mennessä, iloitsi Malinen välierän jälkeen B-finaalipaikkaa.

-B-finaaliin lähden samalla tavalla ja avoimin mielin. Energiaa tänään, niin huomenna jaksaa painaa. Nyt vielä ennen huomista B-finaalia katseet kaksikon välierään ja sitten vasta katseet kohti huomista, sanoi Malinen.

-Netalla Ihan jees veto, kilpailua oli hankala seurata ja arvioida tarkemmin miten meni. Sen mitä näin, niin raskasta vääntämistä, ei yhtä lennokasta tai kantavaa kuin alkuerässä oli. Kuitenkin otti sen mitä oli otettavissa. Yksi virstan pylväs Netalla, kun pääsi nyt ensimmäistä kertaa olympiamatkalla yksikössä B-finaaliin, sanoo Petteri Pitkänen.

Karsiutumiset Kolehmaisen ja kaksikoiden kohtalona

Eetu Kolehmainen jäi alkuerässään viimeiseksi ja karsiutui näin finaaleista.

-Huono veto. Tämmöinen kisa tällä kertaa, totesi Eetu Kolehmainen.

-Veti sen mitä pystyi tänään, mutta liian kovassa seurassa, arvioi Pitkänen Kolehmaisen välierän suoritusta.

Myöskään kaksikoilla ei ollut tänään asiaa finaaleihin.

-Viimeisiä oltiin ja jatkopaikkaa ei tullut. Harmittaa kyllä, ajateltiin, että mahkut olisi ollut. Monella tavalla ihan hyvä veto eikä mitään isompaa yksittäistä pieleen menevää asiaa. Samalta tuntunut treeneissäkin. Sen tasoinen suoritus, mihin tällä hetkellä pystyttiin, sanoi Malinen.

-Saivat vedettyä sen, mitä tuohon pystyy vetämään. Sijoitus ei nyt riittänyt B-finaaliin ja aikoja vertailessa moni kaksikko pystyi parantamaan enemmän aikaansa alkuerästä välierään. B-finaalipaikka oli nyt aika kaukana. Pitäisi ottaa pari sekuntia pois niin sitten tapeltaisiin hyvistä sijoista B-finaalissa, arvioi naisten kaksikon menoa Pitkänen.

-Kesän parasta kaksikkomelontaa meiltä tähän mennessä, mitään jossiteltavaa ei jäänyt. Ei olisi voitu meloa yhtään paremmin. Ja tänään riitti tähän tulokseen, sanoi Hakala.

-Molemmilla kaksikoilla oli hyvä taisteluilme ja tämä on taso tällä hetkellä näissä kisoissa, sanoi Pitkänen.

Lauantain aikataulut:

20:48 B-finaali Jeremy Hakala

20:54 B-finaali Netta Malinen

Tulokset

Livestriimit Planet Canoen Youtubessa