Malinen-Mihalik, Hakala-Kolehmainen ja Malinen B-finaaleihin EM-ratamelonnassa

Suomalaismelojat nappasivat kolme B-finaalipaikkaa ratamelonnan EM-kilpailuiden toisena päivänä. Kajakkikaksikoiden 500 metrillä sekä Netta Malinen ja Sara Mihalik että Jeremy Hakala ja Eetu Kolehmainen selvisivät välierästään B-finaaliin. Malinen eteni B-finaaliin myös yksiköiden 500 metrillä.

Suomalaisnaisten kaksikko oli välieränsä kahdeksas, mutta aika riitti B-finaaliin.

– Pidän kaksikkosuorituksissamme siitä, että se paranee kilpailu kilpailulta. Muihin verrattuna edelleen näkyy se, että yhteistä historiaa kaksikossa ei juurikaan ole. Otamme askelia eteenpäin, ja tämä välieräveto oli jo melko hyvä. Tuntui hyvältä, B-finaalia innolla odottava Mihalik sanoi.

Hän tunsi olonsa flunssaiseksi, mutta katsoi silti luottavaisena lauantaihin, jolloin edessä on kajakkikaksikoiden 500 metrin B-finaalin lisäksi 5000 metrin kilpailu. Mihalik sai samalla matkalla MM-pronssia.

– Oloni ei ole sataprosenttinen, mutta aion tänään ja huomenna aamulla vain nukkua ja säästää energiaa, Mihalik suunnitteli.

Malinen kahteen B-finaaliin

Malinen onnistui yksiköiden 500 metrillä välierässään hyvin, oli kuudes ja pääsee kilpailemaan hyvistä sijoituksista B-finaalissa.

– Oli tosi hyvän tuntuinen veto. Startti ja alkukiihdytys oli ihan omaa parasta, eikä syönyt liikaa voimia myöskään loppupuolelta. Tuntui sujuvalta ja luontevalta, hyvät vedot takana tänään ja tästä on kiva jatkaa finaalivetoihin, Malinen sanoi.

Jeremy Hakala ja Eetu Kolehmainen olivat erässään seitsemäs.

– Alkuerä ei ollut kovin hääppöinen, mutta nyt he saivat selkeästi paremman vedon välierään. Aikaeroja kun katsotaan, samalla sekuntiluvulla ja kymmenyksien eroilla on aika monta kaksikkoa. Jeremy ja Eetu pystyvät hyvin vetäessään noukkimaan monta päänahkaa, toki myös toiseen suuntaan ettei tarvitse vedon juurikaan epäonnistua, niin on B-finaalin häntäpäässä. Rykelmä tulee olemaan niin tiivis, ratamelonnan valmennuspäällikkö Petteri Pitkänen sanoo B-finaalista.

Mäntynen: ”Startti oli vielä vähän hakemista”

Muista suomalaisista Joona Mäntynen oli 200 metrillä yksiköiden alkuerissä kuudes ja jatkaa lauantaina välierissä. Samalla matkalla kaksikoiden alkuerissä Mäntynen ja Otto Sivula olivat niin ikään sijalla kuusi ja jatkavat välierissä lauantaina.

– Yksikkö oli hyvä perusveto. Vähän nukuin startissa, pari ekaa vetoa meni niin, etten saanut oikein kiinni siitä. Sitten sain aika hyvän draivin päälle. Keskivaiheilla sain selkeästi muuta porukkaa kiinni. Olen tyytyväinen. Välierään jäi pikkuisen parannettavaa, odottavaisin mielin lähdetään taistelemaan finaalipaikoista ihan tosissaan, Mäntynen sanoi.

– Kaksikossa oli vähän samaa ongelmaa, startti oli vielä vähän hakemista. Ei mitään isoa korjattavaa, mutta pikkasen pystyy kokonaisuutena parantamaan. Välierässä tosi pienillä eroilla tullaan ratkaisemaan (finaalipaikat). Odottavaisin mielin lähdetään tekemään omaa parasta suoritusta, Mäntynen sanoi.

Kolehmainen oli kajakkiyksiköiden 1000 metrillä välieränsä yhdeksäs eikä selvinnyt jatkoon.