Suomalaiset meloivat välieräpaikkoja EM-kilpailuiden avauspäivänä

Ratamelonnan EM-kilpailuiden avauspäivänä kaikki tositoimissa olleet suomalaiset etenivät alkueristään välieriin. Eetu Kolehmainen eteni välieriin yksiköiden 1000 metrillä, Kolehmainen ja Jeremy Hakala kaksikoiden 500 metrillä, Hakala yksiköiden 500 metrillä, Netta Malinen yksiköiden 500 metrillä sekä Malinen ja Sara Mihalik kaksikoiden 500 metrillä.

Hakala meloi yksiköiden 500 metrin välieränsäkin, mutta siitä tie ei vienyt kumpaankaan finaaliin. Hakala oli välieränsä kahdeksas. Alkuerässään hän oli neljäs ja kaksikoiden 500 metrillä alkuerässä Kolehmaisen kanssa kuudes.

– Yksikön alkuerä oli hyvä, kaikki palikat olivat aika kohdillaan ja melonta tuntui hyvältä. Kaksikko oli kohtalainen, startti oli vähän eriaikainen. Viimeisessä (yksikön välierä) oli jo aika takki tyhjä, päivän kolmas viissatanen ja lyhyillä tauoilla, Hakala sanoi.

Malinen oli yksiköiden 500 metrillä alkueränsä kuudes ja kaksikoiden 500 metrillä Mihalikin kanssa sijoitus oli sama.

– Yksiköstä jäi aika hyvä ja luottavainen fiilis. Alkukiihdytys oli varmaan parhaasta päästä mitä minulla on ollut. Siinä kyllä vähän tuli turhan aikaisin hyytymistä, mutta tuossa se ei välierään pääsyyn vaikuttanut. Välierässä on varmaan ihan hyvät mahkut onnistuneella vedolla mennä B-finaaliin. Kaksikon alkuerässä alkupuoli on parempaa kuin mitä monessa muussa kaksikkovedossa on ollut, Malinen sanoi.

Kolehmainen oli 1000 metrillä alkueränsä seitsemäs.

– Pääsin jatkoon, se on alkuerissä pääasia. Välierissä pitää parantaa jos aikoo mieliä jatkoon. Tonnilla 500– 750 metriä pitää vaan vetää kovemmin, Kolehmainen.

Aikataulut ja tulokset