Mäntynen ja Sivula cup-avauksessaan välieriin, suomalaistenkin C-finaalit jäävät melomatta Poznanissa

Jeremy Hakala ja Eetu Kolehmainen selvisivät kajakkikaksikoiden 500 metrillä C-finaaliin ratamelonnan maailmancupissa Puolan Poznanissa. B- ja C-finaalit jäävät kuitenkin olosuhteiden aiheuttamien aikataulusiirtojen vuoksi viikonloppuna melomatta.

Poznanissa on ollut ajoittain erittäin tuuliset olosuhteet, minkä takia aikataulua on muokattu. Perjantai-iltana järjestäjät tiedottivat, että lauantaina kilpailut alkavat sään vuoksi vasta alkuillasta. Tämän vuoksi viikonlopun ohjelmasta putosivat B- ja C-finaalit. Suomalaisittain muutos tarkoittaa, että Hakalan ja Kolehmaisen lisäksi C-finaalit jäävät melomatta Hakalla K1 1000 metrillä ja Sara Mihalikilla 500 metrillä.

Hakala ja Kolehmainen olivat välierässään seitsemäs. Alkuerässään kaksikko oli neljäs.

–  Keli oli mitä oli. Alkuerissä aallot tuli syliin, ja melonta oli aika lailla selviytymistä maaliin, mutta alkuerässä melonta oli hyvää eli melonta pysyi kasassa huolimatta karseesta kelistä. Välierässä tuuli tyyntyi huomattavasti, ja saatiin hyvä ehjä veto, joka riitti C finaaliin, joka kylläkin peruttiin tänään illalla kokonaan. B-finaali jäi 3 kymmenyksen päähän. Olen ihan tyytyväinen tämänpäiväisiin vetoihin, Kolehmainen sanoi.

Naisten kajakkikaksikoiden 500 metrillä Sara Mihalik ja Netta Malinen olivat välieränsä yhdeksäs, eivätkä selvinneet finaaleihin. Alkuerässään suomalaiskaksikko oli kuudes.

– Aallokko toi aika paljon haasteita omaan tekemiseen. Kuitenkin kiva kilpailla kaksikolla tänään, ja illan välieräveto oli paremman tuntuista kuin aamun alkuerä. Saran kanssa on todella helppoa toimia joukkueena ja on ilo vetää kaksikkoa.

Miesten kajakkiyksiköiden 200 metrin alkuerissä Joona Mäntynen oli eränsä neljäs ja Otto Sivula kuudes. Välierät melotaan lauantaina.

– Ihan ok veto. Pikkasen jäi alussa lähtö telineeseen, mutta siitä huolimatta hyvä kiihdytys 100 metriä, jonka jälkeen välierä paikka näytti aika varmalta, joten koitin vain säilyttää vauhdin ja säästää voimia myöhemmin päivällä oleviin välieriin, jotka valitettavasti siirrettiin huomiselle. Tämän päivän latautuminen alkuerän jälkeen meni nyt vähän hukkaan, Mäntynen sanoi.