Mihalikilla epäonnea 5000 metrillä, suomalaisten cup-urakka odotetun kaltainen

Ratamelonnan maailmancup Puolan Poznanissa päättyi sunnuntaina kajakkiyksiköiden 5000 metrin kilpailuihin, jossa suomalaisista Eetu Kolehmainen oli 14:s ja Sara Mihalik keskeytti.

Kilpailua kovasti odottaneella Mihalikilla oli epäonnea, sillä hän nousi alkukierroksen aikana kärkikolmikkoon, mutta ajautui kaarteessa liian lähelle kilpakumppaniaan, mela osui kanssakilpailijan takakanteen ja Mihalik keikahti nurin.

– Alku oli todella hyvä, mutta harmittavasti kävi noin, Mihalik sanoi ja suuntasi katsettaan jo tuleviin kilpailuihin.

Ratamelonnan valmennuspäällikkö Petteri Pitkänen summasi kahden viikonlopun maailmancupin urakkaa isossa kuvassa ”aika odotetuksi”. Sekä Racicessa että Poznanissa nähtiin isot ja kovatasoiset maailmancupit, joissa suomalaisittain parhaiksi jäivät muutamat B- ja C-finaalipaikat. Poznanissa ne tosin jäivät melomatta olosuhteiden vuoksi.

Poznanissa keli, jossa toimittiin, oli erittäin haastava. Aika raskaita päiviä, kun oli paljon odottelua ja valmistautumista. Sehän oli tietysti kaikille sama, mutta aika erikoislaatuinen tilanne. Olisi ollut erittäin kiva ja hyvä, että urheilijat olisivat saaneet finaalit vetää, koska pääjuttu mitä täältä haimme oli kansainväliset kilpailut ja startit. Siinä mielessä ne olisivat olleet arvokkaita, joten tämä viikonloppu jäi vähän tyngäksi, Pitkänen sanoi.

Suomalaisilla on seuraavaksi edessä kilpailuja kotimaassa kesäkuussa.