Olympiasoudun U23 EM-kilpailut takana

Suomea olympiasoudun U23 EM-kilpailuissa Belgian Hazewinkelissä 3.-4.9. edustivat Nesteen Soutajien Vilma Kangasmäki, Jämsänjoen Soutuveikkojen Maiju Kainlauri ja Takon Soutajien Elias Haavisto.

-Oli hienoa päästä kilpailemaan U23 EM-kilpailuihin vaikka tavoitteet tällaisissa kilpailuissa ovat korkeammalla kuin mihin nyt pystyin. Oppia ja kokemuksia tuli huimasti. Nyt pystyy paremmin lähteä suunnittelemaan tulevaa kautta, kun tietää, missä Euroopan kärki menee, sanoi lappeenrantalainen Maiju Kainlauri.

-Kisat menivät omalta osaltani suunnitelman mukaisesti. Sain kolme hyvää kilpailua ja pystyin samalla osoittamaan itselleni, että henkisesti vaikeina hetkinä pystyn menemään viivalle, kun vain uskoo itseensä ja omaan tekemiseen, sanoi Elias Haavisto.

-Oma suorittaminen oli hyvää näissä kisoissa, mutta ei riittänyt semifinaali paikkaan. Kisat jäivät harmittavan lyhyiksi koska C-finaalia ei soudettu ja sen myötä sunnuntaina en enää päässyt kilpailemaan. Näistä kilpailuista kuitenkin opin paljon uutta ja nyt on hyvä lähteä uuteen harjoituskauteen, sanoo Vilma Kangasmäki.

-Urheilijat suoriutuivat keskimääräisesti hyvin. Vilman vauhti on parantunut edelleen MM-kisoista. Vilma lähti molemmissa kilpailuissa rohkeasti kisaan mukaan. Keräilyerän taistelu semifinaalipaikasta lisäsi urheilijan uskoa omiin kykyihinsä. Vilma nousi jälleen parin kynnyksen yli ja uskallus haastaa toistaiseksi nopeampia kilpakumppaneita antaa hyvän pohjan tulevan kauden harjoittelulle, arvioi Finska-Linna.

-Elias kuvasi hyvin kesän haasteita. EM-kilpailu viikonloppuna Elias pystyi tekemään kolme tasaista kisaa, sanoi Finska-Linna.

-Maijun kisaaminen oli perustason suoritus. Ensikertalaisuus arvokisoissa vei hieman keskittymiskykyä kisaamisesta ja viimeinen vaihde radalla jäi vielä käyttämättä. Maiju tiedosti tämän itsekin ja on nyt kokemusta rikkaampi, sanoi Finska-Linna.

-Joukkuehenki oli kisajoukkueessa erittäin hyvä. Keskinäistä tukea ja kannustusta oli ilo seurata, iloitsi Finska-Linna.

Linkki tulospalveluun

Kuva: Balint Czucz