Ratamelojat odotetusti välieriin MM-kilpailujen yksikkömatkoilla

Ratamelonnan MM-kilpailut Kandan Halifaxissa avattiin suomalaisten osalta keskiviikko iltana Suomen aikaa. Avauspäivänä vauhdissa olivat suorilla yksikkömatkoilla Jeremy Hakala, Netta Malinen ja Eetu Kolehmainen.

Jeremy Hakala sijoittui 500 metrin alkuerässään toiseksi. Poisjääntien takia alkuerässä oli mukana vain neljä melojaa.

-Alkuerä oli kohtalaisen ok veto kilpailujen avausstartiksi. Pieniä teknisiä parannuksia pystyn tekemään välierään. Kauhean hankala oli asennoitua starttiin, kun lähtölinjassa huomasi, että puolet kavereista puuttuu. Jatkoon meneminen oli pääasia, sanoo Jeremy Hakala.

-Hyvillä mielin välierään, kauden parasta lähden tekemään. Rohkeasti pitää lähteä liikkeelle. Välierä tulee olemaan kova. Pitää pysyä rauhallisena ja tehdä asiat niin hyvin kuin osaa, mietiskeli Hakala tulevaa yksikön 500 metrin välierää.

Netta Malisella oli 500 metrin alkuerässä mukana mm. olympiavoittaja, Uuden-Seelannin Lisa Carrington ja Tanskan olympiapronssimitalisti Emma Jorgensen.

-Tiesin, että erässä on kovia menijöitä. Lähdin tekemään omaa hyvää vetoa ja sellainen siitä tulikin. Selkeästi jatkoon ja hyvän tuntuista oli melonta. Välieriin lähden samalla ajatuksella ja tähtäin finaalivetoihin, sanoo Netta Malinen.

-Täällä kilpailuaikataulu on rento, kun on vähemmän kisavetoja per päivä, niin saa ladattua ”all out” jokaisessa ja ei tarvitse säästellä. Huominen kaksikkopäivä Saran kanssa tuo hyvää vaihtelua, jatkaa Malinen.

Toisissa aikuisten MM-kilpailuissaan melova Eetu Kolehmainen aloitti MM-kilpailut 1000 metrillä. Samassa alkuerässä oli vastassa menestyneitä melojia, kuten Portugalin Fernando Pimenta ja Tsekin Josef Dostal.

-Ihan ok veto. Viereisellä radalla meloneelta isokokoiselta Tsekin Dostalilta jäi isot peräaallot, jotka tuntui samalle kuin pienestä veneestä. Semeissä hyvään sijoitukseen pitää vaan vetää kovemmin tuo 750-500 metrin väli, niin sitten olen kiinni hyvissä sijoituksissa, sanoo Kolehmainen. 

Valmennuspäällikkö Petteri Pitkänen oli tyytyväisen oloinen avauspäivän suorituksiin.

-Ihan hyvä ensimmäinen päivä ja odotusten mukaan meni. Suuria johtopäätöksiä ei näistä tuloksista kuitenkaan voi kumpaankaan suuntaan vetää, sanoo valmennuspäällikkö Petteri Pitkänen.

-Jeremyllä oli hassu alkuerä. Ihan ennen kuulumatonta, että puolet porukasta puuttui lähtölinjalla. Netalla oli kova alkuerä ja suoriutui hyvin siitä. Eetulla oli tonnilla haastava paikka vetää ja jatkoon kirkkaasti. Perjantaina hyvillä vedoilla kaikilla on mahdollisuudet tapella hyvistä sijoituksista välierissä, jatkaa Pitkänen.

Torstaina luvassa on kaksikoiden alkuerät:

  • 20:36 (Suomen aikaa) Netta Malinen – Sara Mihalik
  • 21:00 (Suomen aikaa) Jeremy Hakala – Eetu Kolehmainen

Tulokset

Livestriimit Planet Canoen Youtubessa