Suomi nukkuu lauantaina jo seitsemättä kertaa yönsä ulkona

Suomen Latu haastaa tulevana lauantaina koko Suomen nukkumaan yön ulkona seitsemättä kertaa. Haasteen voi ottaa vastaan Facebookissa, jossa tapahtumakutsuun on vastannut jo yli 25 000 käyttäjää.

“Suomen Latu haluaa kampanjallaan rohkaista tutustumaan yön yli kestävään retkeilyyn. Yö ulkona lisää hyvinvointia ja on edullinen elämys kaikenikäisille. Ulkona nukkuminen on retkeilyä ja luonnosta nauttimista parhaimmillaan”, sanoo tapahtumasuunnittelija Petteri Tiainen Suomen Ladusta.

Päätapahtumina järjestetään Metsähotelli Kiljava ja Metsähotelli Piispala — yli 50 muuta tapahtumaa ympäri Suomen

Nuku yö ulkona -haasteen on ottanut vastaan vuosittain 80 000–130 000 yöpyjää. Haasteeseen voi ottaa osaa omatoimisesti tai järjestetyssä tapahtumassa.

Nuku yö ulkona -kampanjaan liittyen järjestetään tänä vuonna kaksi suurtapahtumaa, Metsähotelli Piispala ja Metsähotelli Kiljava. Metsähotelli Piispala nousee Kannonkoskelle ja Metsähotelli Kiljava Nurmijärvelle. Päätapahtumiin odotetaan yhteensä yli 2000 kävijää.

Tänä vuonna Metsähotelli Kiljavasta lähetetään retkeilyaiheinen livelähetys. Lähetystä voi seurata Suomen Ladun Facebook- ja YouTube-kanavalta sekä Nuku yö ulkona -kampanjasivulta.

Lisäksi valtakunnallisesti järjestetään yli 50 muuta Nuku yö ulkona -tapahtumaa. Kaikki tapahtumat löytää Nuku yö ulkona -tapahtumakalenterista.

Somevaikuttajat nukkuivat yönsä ulkona

Nuku yö ulkona -kampanja tulee näkymään jo ennakkoon sosiaalisen median kanavissa, kun joukko somevaikuttajia on yöpynyt ulkona. Luontotoimittaja ja kirjailija Kimmo Ohtonen (@kimmo_ohtonen_), laulaja ja lauluntekijä Elias Kaskinen (@eliaskaskinen), näyttelijä ja Tanssii tähtien kanssa -opettaja Tiia Elg (@tiiasusannae), näyttelijä Armi Toivanen (@armi_toivanen) ja ruokavaikuttaja Kia Arpia (@kia.arpia) nukkuivat yönsä ulkona luonnon helmassa.

“Kaikki vaikuttajat olivat aidosti innoissaan ulkona nukkumisesta ja kokemukset olivat hyviä. Toivottavasti myös heidän seuraajansa inspiroituvat kokeilemaan ulkona yöpymistä tulevana lauantaina”, Petteri Tiainen toivoo.

Tänä vuonna nukutaan ulkona koko Pohjolassa

Tänä vuonna Nuku yö ulkona -kampanja on osa yhteispohjoismaista Nordic Night in Nature -kampanjaa, joka haastaa kaikki Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa asuvat juhlimaan yhteistä ulkoiluperinnettä ja nukkumaan yö ulkona, saman taivaan alla.

Katso hauska Nordic Night in Nature -video!

Nuku yö ulkona tulevana lauantaina, Suomen luonnon päivänä 27.8.2022. Jaa kokemuksesi sosiaalisessa mediassa tunnisteella #nukuyöulkona ja tägäämällä @suomenlatu.

Lisätiedot:

Tapahtumasuunnittelija Petteri Tiainen
050 556 6844
petteri.tiainen@suomenlatu.fi

Kuva: Suomen Latu