Coastal-soudun kestävyysmatkan mitalit tutuille nimille

Suomalaisen coastal-souduin kirkkain tähti, Takon Soutajien Joel Naukkarinen, keräsi Hangossa lauantaina kisatusta kestävyysmatkan kilpailuista kolme uutta Suomenmestaruuskultaa. Naukkarinen oli nopein 6 kilometrin radalla miesten yksikkökilpailun lisäksi miesten ja sekaparien kaksikoissa. Miesten kaksikoissa hän kilpaili Perttu Kivimäen ja sekakaksikoissa Iida Niemen kanssa. Miesten yksikkökisassa himmeämmät mitalit menivät Takon Soutajien Pekka Mäkelälle ja Keravan Urheilijoiden Pekka Lensulle.

Naissoutajista mitalien värisuorat keräsivät Lohjan Seudun Soutajien Tiia-Maria Rauttola ja Iida Niemi. Rauttola voitti kultaa naisten yksiköissä, hopeaa sekakaksikoissa parinsa Lee Wassellin kanssa sekä pronssia naisten kaksikossa yhdessä Sara Hootonin kanssa. Iida Niemen hopeinen tuli naisten kaksikossa ja pronssi yksikkökisassa.

Tiia-Maria Rauttola voitti naisten yksikkökilpailun selvällä erolla seuraaviin. Toiseksi soutanut Valkeakosken Vesiveikkojen Anni Keisanen ylitti maalilinjan lähes kaksi minuuttia Rauttolaa myöhemmin. Keisasella on takanaan enemmän soutukilometrejä olympialuokan veneissä, mutta kesän kilpailumenestys on osoittanut hänen taitavan vauhdin ylläpitämisen myös coastal-veneellä.

Naisten kaksikkokisan voitto meni olympialuokkien souturadoilta ensimmäistä kertaa coastal-veneeseen kilpailemaan tulleelle Nesteen Soutajien parille Eeva Karppinen – Ilona Hiltunen. Pari voitti reilulla minuutilla toiseksi tulleen Takon Soutajien venekunnan, jossa soutivat Iida Niemi ja Outi Lappi.

Päivän kovinta vauhtia nähtiin pariairokaksikkojen sekajoukkueiden kilpailussa. Takon Soutajien Naukkarinen ja Niemi olivat vain 13 sekuntia nopeampi kuin Lohjan Seudun Soutajien Rauttola – Wassell. Reilun puolen minuutin päähän voittajista jäi Takon Soutajien kakkosvene, jossa soutivat Pekka Mäkelä ja Outi Lappi.

Olosuhteet Hangossa Hangö Segelförening r.f:n ja Suomen Melonta- ja Soutuliiton coastal-jaoston järjestämissä kilpailuissa olivat rannikkosoudulle täydelliset. Vielä perjantaina tuuli puhalsi puuskissa ajoittain vaarallisia yli 13 m/s:n lukemia, mutta lauantaina sää oli jopa liian maltillinen.

Coastal soudun MM-kilpailuihin Italiaan tuleviksi viikoiksi suuntaava maajoukkue harjoitteli Hangossa Itämeren aalloilla vielä sunnuntain. Alkaneen viikon lopulla Italian Pugliassa, Barlettassa kilpaillaan beach sprintin maailmanmestaruuksista. Suomesta matkaan lähtevät Joel Naukkarinen, Iida Niemi, Tiia-Maria Rauttola ja André Salmi sekä nelihenkinen joukkueenjohto- ja avustajajoukko. Viikkoa myöhemmin joukko tuplaantuu, kun vuorossa ovat coastal-soudun endurance, eli kestävyysmatkan kilpailu. Suomalaisia soutajia on mukana kuudessa veneluokassa yhteensä 11 venekuntaa.

Soutu: Coastal Endurance Open SM, Hanko

C1X, naiset yleinen (6km)

1. Tiia-Maria Rauttola, Lohjan Seudun Soutajat, 33:11.0

2. Anni Keisanen, Valkeakosken Vesiveikot, 35:05.0

3. Iida Niemi, Takon Soutajat, 37:07.0

4. Tarita Vähä-Vahe, Keravan Urheilijat, 41:29.0

C1X, miehet yleinen (6km)

1. Joel Naukkarinen, Takon Soutajat, 29:36.0

2. Pekka Mäkelä, Takon Soutajat, 30:14.0

3. Pekka Lensu, Keravan Urheilijat, 30:17.0

4. Kasper Hirvilampi, Nesteen Soutajat, 30:50.0

5. Tuomo Laihiala, Keravan Urheilijat, 31:18.0

6. Perttu Kivimäki, Takon Soutajat, 31:28.0

7. Lee Wassell, Lohjan Seudun Soutajat, 31:45.0

8. Oliver Degerstedt, Keravan Urheilijat, 32:28.0

C2X, naiset yleinen (6km)

1. Eeva Karppinen – Ilona Hiltunen, Nesteen Soutajat, 28:57.0

2. Iida Niemi – Outi Lappi, Takon Soutajat, 30:05.0

3. Tiia-Maria – Rauttola Sara Hooton, Lohjan Seudun Soutajat 30:35.0

4. Sari Laurila – Kirsi-Maria Pänttönen, Takon Soutajat, 35:50.0

5. Tarita Vähä-Vahe – Piia Auranen, Keravan Urheilijat, 38:26.0

C2X, miehet yleinen

1. Perttu Kivimäki – Joel Naukkarinen, Takon Soutajat, 27:24.0

2. Tuomo Laihiala – Oliver Degerstedt, Keravan Urheilijat, 29:01.0

3. Pedro Pietiläinen – Teo Virta, Nesteen Soutajat, 31:59.0

C2X, mixed yleinen

1. Joel Naukkarinen – Iida Niemi, Takon Soutajat, 26:26.0

2. Tiia-Maria Rauttola – Lee Wassell, Lohjan Seudun Soutajat, 26:39.0

3. Pekka Mäkelä – Outi Lappi, Takon Soutajat, 26:58.0

4. Kaisa Halme – Ari Arpiainen, Lohjan Seudun Soutajat, 30:53.0

5. Rainer Schneckenleitner – Kirsi-Maria Pänttönen, Takon Soutajat, 33:16.0

Tulokset nähtävillä myös Starttiin.fi:ssä

Teksti: Kaisa Halme

Kuva: Bettina Sågbom